Her er nye Audi RS5!

Først lekket brosjyren ut på nettet - så kom pressemelding fra Audi...

Her er nye Audi RS5!
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen er en hybrid. Først kom vi over bildene fra Audi RS5-brosjyren, som hadde lekket ut på nettet. Så var det i gang med undersøkelser og spekulasjoner rundt motoren, som vi visste verken ville være den som animerte RS4 eller V10-motoren i monsteret RS6.

Ut fra bildene kunne vi lese at motoren er uvanlig turtallsvillig med en rødsone som begynner et godt stykke over 8.000 omdreininger.

Så kom pressemeldingen fra Audi.

450 hester

Vi kan dermed fortelle mye mer. Blant annet at det som forventet dreier seg om en turtallsmotor i V8-konfigurasjon. Det er en FSI-motor, hvilket betyr at den har direkte bensininnsprøytning. Denne skjer via et common rail-system. Audi understreker at det dreier seg om en "avsagd" versjon av V10-motoren i versting-R8. Slagvolumet er 4,2 liter og motoren er utstyrt med fire overliggende kamaksler. Girkassen er en spesialtilpasset versjon av dobbeltkløtsj-girkassen S-Tronic med syv trinn. Toppeffekten er 450 hestekrefter ved 8.250 omdreininger. Dreiemomentet på 430 newtonmeter er tilgjengelig mellom 4.000 og 6.000 omdreininger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.