Her er nye BMW 6 coupé

I fjor høst kunne vi annonsere BMWs etterlengtede store kabriolet. Nå er kupéen her.

Foto: BMW
Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har vi lagt Genève-utstillingen bak oss og ser fremover mot flere nyheter. Deriblant denne, som for så vidt bare er en "halv" nyhet. Vi så den som konsept i Paris i oktober, og deretter ble kabrioleten lansert i november.

Hopper over Bangle?

I forhold til den ovennevnte er denne kupéen lite mer enn en versjon med tak, men for vår del synes vi den er en mer verdig etterfølger etter 70/80-tallsklassikeren designet av Paul Bracq. Når det gjelder den direkte forgjengeren, E63/64 som ble produsert fra 2003 og frem til i fjor, hadde den en ganske annen stil med lite klassisisme i seg og med Chris Bangles omdiskuterte design - som mange elsker og minst like mange hater.

Tydelig og ren profil

Det faste taket gir for øvrig bilen en mer helstøpt profil og sett fra siden er det ingen tvil om hvor denne bilen kommer fra. Det dreier seg selvsagt om en GT-kupé i 2+2-konfigurasjon og den blir lansert i første omgang i de to versjonene 640i (320 hk) og 650i (407 hk). Felles for dem er at i forhold til den direkte forgjengeren, er forbruket gått ned og ytelsene opp. Bilen er blitt en del større enn forgjengeren - 7,5 centimeter i lengden. Selvsagt er en mengde avansert tilleggsutstyr tilgjengelig, både på sikkerhetssiden og på informasjons-, underholdnings- og kommunikasjonssiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer