Her er nye Peugeot 407

Peugeots konkurrenter har grunn til å frykte sommeren. Da kommer nemlig nye Peugeot 407, som går utenpå samtlige mellomklassebiler når det kommer til design og eleganse.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Peugeot 407 er kort og godt en uvanlig vakker bil. Linjene trekker i hvert fall våre tanker mot langt dyrere og mer eksklusive biler. Dette skyldes ikke minst det faktum at Peugeot har valgt å fusjonere grill og luftinntak - noe som resulterer i en enorm åpning under Peugeot-løven. Dermed oppstår forbindelseslinjer til eksklusive bilmerker som Ferrari, Maserati og Porsche. Elegante profiler i ytterkant av panseret strekker seg frem mot langstrakte, katteaktige frontlykter. Og tøffe, vertikale tåkelys danner ramme omkring den voldsomme grillen.

Tøff stasjonsvognhekk

Hekken er ikke like dramatisk, i hvert fall ikke på sedanen, som kommer til sommeren. Den lille knekken på bagasjelokket gir oss assosiasjoner til gamle Audi A4, men også nyere og frekkere biler som Nissan 350Z.

Vi er faktisk langt mer imponert over stasjonsvognhekken. Stasjonsvognen, som vil få navnet SW og som etterhvert vil etterfølge sedanen, har en tilsynelatende bred og lav hekk. Dette skyldes delvis to optiske triks. For det første strekker de to baklyktene seg langt fremover på siden av bilen. For det andre er bakrutekarmen plassert svært høyt, noe som i sin tur gir en uvanlig liten bakrute. Dette er nok ikke spesielt positivt med tanke på rygging, men gir unektelig et tøft utseende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer