Her er nye Porsche 911

Dette er en helt ny bil. Utrolig - men sant. Og den er større enn forgjengeren.

Dette er en ny 911. Den er noe lavere enn forgjengeren, samtidig er akselavstanden blitt økt med hele ti centimeter, noe som borger for bedre innvendig plass. Foto: Porsche
Dette er en ny 911. Den er noe lavere enn forgjengeren, samtidig er akselavstanden blitt økt med hele ti centimeter, noe som borger for bedre innvendig plass. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Porsche kan ikke mistenkes for å svikte sine mest innarbeidede tradisjoner. Riktignok har de gått tilbake på noen av sine opprinnelige prinsipper - eksempelvis "aldri en Porsche-sportsbil med dieselmotor", men når det gjelder selve Ikonet med stor I, kjernen i merkets modellutvalg, 48-åringen Porsche 911, er det i forsvinnende grad noensinne blitt rotet med originalkonseptet. Det sier jo litt at det som sannsynligvis har sjokkert flest Porsche-fans mest, er lyktedesignen på generasjon 996.

Generasjonen som snart skal avløses, 997, gikk som kjent tilbake til en mer klassisk front, og generasjonen som kommer, 991 (spør oss ikke om logikken bak tallene), fortsetter med det.

Splitter ny modell!

Likheten til tross: Dette er en helt ny 911. Den er noe lavere enn forgjengeren, samtidig er akselavstanden blitt økt med hele ti centimeter, noe som borger for bedre innvendig plass og mer stabile kjøreegenskaper. Dette siste antar vi vil forsterkes av øket sporvidde og den nye forakselen. Av andre endrede visuelle attributter kan nevnes at sidespeilene er blitt flyttet til en ny plassering på øvre del av dørene. Interiøret er nytt om enn lett gjenkjennelig Porsche, men er mer inspirert av Carrera GT-førermiljøet, blant annet med en strukket midtkonsoll og høyt plassert girspak/girvelger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer