Her er nye Subaru Impreza WRX STi

For kort tid siden viste vi dere spionbilder av kommende Subaru Impreza SRX STi. Nå er den avduket.

Publisert
Sist oppdatert

Det vil si, bildene er offisielle. Motordataene er dessverre ennå ikke kjente. Men utseendet er jo interessant nok i seg selv. Den litt spesielle fremtoningen som standardutgaven har er blitt enda mer rendyrket i den heftige STi-utgaven.

Sint

Frontfangeren er dypere og på panseret sitter et digert luftinntak som skal forsyne boksermotoren med oksygen. Bak fremhjulene har man funnet plass til et par smale luftutslipp og sideskjørtene strekker seg langt ned mot asfalten. Skjermene er ekstra brede for å gjøre plass til de store 18-tommerne med dekk i profilen 245/40. Sporvidden er også økt.

Spoiler

Hekken har ikke fått like omfattende forandringer, men Subaru har funnet plass til en takmontert hekkspoiler, samt en diffusor som sitter nede ved de fire enderørene som slipper ut eksosen fra den firesylindrede motoren.

Drøyt 300 hester

Slagvolumet i denne blir på 2,5 liter og effekten lander trolig på over 300 hestekrefter med et dreiemoment på over 400 newtonmeter. I så fall vil man ha et lite overtak på Mitsubishi Lancer Evo X når det kommer til krefter, i alle fall på papiret. Girkassen blir sekstrinns og manuell, og fremdriften foregår selvsagt gjennom alle fire hjulene med en rekke innstillingsmuligheter for føreren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer