Her er nye Subaru Impreza

Dagens generasjon Impreza har bare såvidt rukket å bli fire år og her er allerede etterfølgeren.

Foto: Subaru
Foto: Subaru Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Los Angeles, i november i fjor, stilte Subaru ut en konseptbil som skulle være forløperen for nye Impreza og vi syntes de var ganske flott. (Døm selv - se den her).

Nå er produksjonsbilen offisiell, og vi innrømmer rett ut at vi er skuffet over designen. OK, forfra kan man bedømme at den ser ganske tøff ut, men vi kan styre oss for helhetens vinkler og linjer alle vegne som ikke ser ut som om de er styrt av noen overordnet plan. Fra enkelte vinkler synes vi endog den har et litt panservogn-aktig preg over seg.

Bensin og CVT til USA

Men design er ikke alt, og Subaru hevder de har satset på å forbedre det som allerede er bra på dagens generasjon. Da snakker vi om motor, kjøreegenskaper og firehjulsdrift. Nykommeren skal bli en god del mer nøysom når det gjelder drivstofforbruk og utslipp; til det formål er 2.0-bokseren, i bensinutgaven på 150 hester/196 newtonmeter som ble presentert i USA, blitt standardmotoriseringen og erstatter i den rollen 2,5-litersmotoren som finnes i den utgående modellen. (I Norge tilbys en 1,5-liters bensinmotor og en 2,0-liters dieselmotor). I New York ble også nye Impreza vist med en trinnløs girkasse (CVT).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer