Her er nye VW Golf GTI

Ingen vits i å fikse det som ikke er i ustand, kan det se ut som...

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen viser bildene av det de kaller "Golf GTI Concept" - muligens for å holde interessen for den endelige produksjonsbilen levende.

"Konsept"?

Det er nemlig liten tvil om at dette er nye GTI, så å si som den vil se ut hos forhandlerne til neste år. Det er imidlertid godt mulig at fronten vil bli litt mer moderat og likeledes de spenstige aluminiumsfelgene vi ser her. I hvertfall er det ikke sannsynlig at de vil bli standardutstyr. Uansett regner vi med at konsept-betegnelsen vil være av kort varighet. Nye Golf GTI skal komme på markedet til våren, 33 år etter at den første Golf GTI så dagens lys.

Mer avansert understell

Her er nye VW Golf GTI

Her er nye VW Golf GTI

  1. Store bilder: Ny Golf GTI

Motoren skal fortsatt være en toliters firesylindret bensinmotor med turbo, som kommer til å gi 210 hestekrefter, mot 200 i dagens GTI. Snarere enn å øke motoreffekten i stor grad anser Volkswagen det for viktig å forsterke dynamikken på vei, altså de sportslige kjøreegenskapene.
Til dette formål vil VW introdusere et nytt sportsunderstell, adaptive dempere og elektronisk differensial (XDS).

Kjapp

Volkswagen oppgir en topphastighet på 239 kilometer i timen og en akselerasjon fra 0 til 100 på 7,2 sekunder. Det høres jo greit ut, men gjør ikke bilen mye mer spennende enn forgjengeren. Når det er sagt er jo Golf GTI fortsatt en referanse i sin klasse i dag.

(Vi minner om at den første GTI fra 1976 hadde en 1.6-motor med elektronisk innsprøytning (K-jetronic fra Bosch) og leverte 110 hestekrefter, hvilket var heftig tatt i betraktning at bilen veide bare noe over 800 kilo. 0-100 gikk unna på 9,2 sekunder.)

Spørsmålet er nå om ikke nye Scirocco vil være vel så interessant når man i år 2009 vil ha en sportslig, kompakt Volkswagen...

  • Se store bilder her!
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer