Her er nye VW Golf GTI

Ingen vits i å fikse det som ikke er i ustand, kan det se ut som...

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen viser bildene av det de kaller "Golf GTI Concept" - muligens for å holde interessen for den endelige produksjonsbilen levende.

"Konsept"?

Det er nemlig liten tvil om at dette er nye GTI, så å si som den vil se ut hos forhandlerne til neste år. Det er imidlertid godt mulig at fronten vil bli litt mer moderat og likeledes de spenstige aluminiumsfelgene vi ser her. I hvertfall er det ikke sannsynlig at de vil bli standardutstyr. Uansett regner vi med at konsept-betegnelsen vil være av kort varighet. Nye Golf GTI skal komme på markedet til våren, 33 år etter at den første Golf GTI så dagens lys.

Mer avansert understell

Motoren skal fortsatt være en toliters firesylindret bensinmotor med turbo, som kommer til å gi 210 hestekrefter, mot 200 i dagens GTI. Snarere enn å øke motoreffekten i stor grad anser Volkswagen det for viktig å forsterke dynamikken på vei, altså de sportslige kjøreegenskapene. Til dette formål vil VW introdusere et nytt sportsunderstell, adaptive dempere og elektronisk differensial (XDS).

Kjapp

Volkswagen oppgir en topphastighet på 239 kilometer i timen og en akselerasjon fra 0 til 100 på 7,2 sekunder. Det høres jo greit ut, men gjør ikke bilen mye mer spennende enn forgjengeren. Når det er sagt er jo Golf GTI fortsatt en referanse i sin klasse i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer