Her er nye VW Golf stasjonsvogn

Volkswagen har valgt en kostnadsbesparende måte å lage nye VW Golf stasjonsvogn på.

Her er nye VW Golf stasjonsvogn
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok smart å gjøre det på denne måten i disse vanskelige tider for bilindustrien. I enda mindre grad enn kombikupéen er stasjonsvognutgaven av Golf VI en helt ny bil. Så kan man da heller ikke si at utgående Golf stasjonsvogn er helt utdatert (se lenke til vår test nederst i artikkelen). I praksis er dette en ansiktsløftet versjon av tredje generasjon VW Golf stasjonsvogn. Første generasjon kom nemlig på markedet først i 1993 og var basert på tredje generasjon Golf. (Ja, det gjelder å holde tungen rett i munnen...)

Oppgradert

Uansett, her er altså stasjonsvogn-versjonen av nyeste generasjon Golf. Bilen er fortsatt basert på den meksikansk-produserte Jetta og produseres også i det latin-amerikanske landet. Men nå har den fått fronten til sjette generasjon Golf, og den er også blitt utstyrt med dennes oppgraderte dashbord og førermiljø. Så mye nytt utover dette er det visstnok ikke å snakke om når det kommer til karosseri og fremtoning.

De nye motorene

Men under panseret er det foretatt endringer i tråd med det som gjelder for "vanlige" Golf. I denne omgang kommer Golf stasjonsvogn ("Variant", som den kalles i Tyskland), med de viktigste motorene man nå finner i Golf-familien og som kjennetagnes av "downsizing" - mindre, mer effektive motorer. Den nyeste er en 105-hesters 1.6-liter common rail dieselmotor. Denne skal klare seg med 0,45 liter diesel per mil og slippe ut 119 gram CO2 per kilometer, hvilket må sies å være bra for et slikt lasteesel. (For det er jo det denne bilen er; produsenten oppgir at maksimal lastekapasitet er halvannen kubikkmeter hvilket er meget bra i kompaktklassen). For øvrig kommer bilen naturligvis også med den spreke 2.0 TDI på 140 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer