Fengsel for trafikkovertredelser

Her er overtredelsene du kan havne i fengsel for

Det skal mye til for å havne i kasjotten etter en trafikkovertredelse. Men det er definitivt mulig.

FØLG MED I SPEILET: Hvis det har gått riktig fort, kan du havne bak lås og slå. Her får du oversikten. Foto: NTB Scanpix
FØLG MED I SPEILET: Hvis det har gått riktig fort, kan du havne bak lås og slå. Her får du oversikten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du kjent på lysten til å teste spreke motorer litt ekstra på motorveien på en godværsdag? Det kan fort bli dyrt, og i verste fall ende med fengselsstraff.

Det er flere måter å ende bak lås og slå på, også innen et smalt felt som trafikkreglene. Enten kan hendelsen i seg selv kvalifisere til fengsel, eller du kan unntaksvis måtte sone fengselstraff i stedet for å betale boten (forelegget), også for et mindre brudd på Vegtrafikkloven.

Vanskelig å avgrense

I denne artikkelen forklarer vi hvilke trafikkovertredelser som kvalifiserer til fengselsstraff, punkt for punkt.

Politiadvokat Svein Folkestad i Utrykningspolitiet (UP) har tidligere forklart overfor Dinside at det nesten er umulig å gå inn på alle typetilfellene som kan medføre fengselsstraff. Dessuten blir de aller fleste forhold avgjort med et såkalt forenklet forelegg, eller et ordinært forelegg, på bakgrunn av en anmeldelse til politiet.

- De mest aktuelle forhold som medfører fengselsstraff er grove fartsovertredelser, kjøring i ruspåvirket tilstand, gjentatt kjøring uten førerkort og uaktsomt drap i trafikken, sier politiadvokaten til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer