Her er Porsches nye luksusbil

Endelig! Porsche har omsider sett seg tvunget til å offentliggjøre bildene av Panamera.

Publisert
Sist oppdatert

Sjelden, om noen gang, har en bilprodusent holdt markedet så lenge på pinebenken i forkant av lanseringen av en ny bilmodell. At Porsche skulle lansere en ny luksussedan, eller "fire-dørs kupé" som noen ikonoklaster våger å benevne det, har lenge vært kjent. Og før det hadde det gått rykter om noe slikt ganske lenge.

Hyper-hypet

DinSide har omtalt bilen i ulike sammenhenger i til sammen 25 artikler! Vi kunne annonsere at prosjektet var bekreftet for nesten fire år siden, og siden har både spionbilder og -videoer av mer eller mindre tildekkede eksemplarer, prototyper og nesten produksjonsferdige biler dukket opp med ujevne mellomrom.

Forløsende

Det er derfor forløsende endelig å kunne vise offisielle bilder av Porsche Panamera Gran Turismo, som produsenten kaller nykommeren. Porsche har også sluppet noe informasjon om bilen. Det dreier seg altså om en luksussedan med fire sitteplasser - det presiseres at annen seterad består av to individuelle seter. Imidlertid kan seteryggen bak foldes ned ved behov, noe Porsche kaller "variable space concept"...

Svær

Pressemeldingen fra Porsche inneholder en omfattende beskrivelse av bilens eksteriør. Vi velger å la leseren bedømme selv ut fra bildene. Avgi gjerne din stemme! Når det gjelder dimensjonene er dette helt klart en diger bil. Nesten fem meter lang (497 centimeter) og 193 centimeter bred. Høyden på 142 centimeter er mer enn vanlig når det gjelder sportsbiler, men proporsjonelt fremstår Panamera som relativt lav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer