Femte generasjon av Norges-SUV-en

Her er prisen på nye Toyota RAV4

I februar er en helt ny Toyota RAV4 på plass i Norge. Vi har fått tak i de første prisene, som starter under 400.000 kroner.

SIN EGEN STIL: Her er nye Toyota RAV4, først vist i New York i vår, deretter i Paris i oktober (bildet), og nå er prisene klare - så bilen kan bestilles fra og med nå. Foto: Jamieson Pothecary
SIN EGEN STIL: Her er nye Toyota RAV4, først vist i New York i vår, deretter i Paris i oktober (bildet), og nå er prisene klare - så bilen kan bestilles fra og med nå. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota RAV4 er for mange selve erke-folkesuven. Den er blitt solgt i over åtte millioner eksemplarer siden den første lanseringen i 1994.

Nå er det duket for femte generasjon, som ble vist for et amerikansk publikum allerede i april. På bilutstillingen i Paris tidligere i år kunne vi både se og prøvesitte bilen - se video lenger ned.

Ny konstruksjon

Femte generasjon RAV4 er basert på den relativt nyutviklede TNGA-plattformen (Toyota New Global Architecture). Denne arkitekturen benyttes allerede på biler som Prius, C-HR og nye Corolla.

Nye RAV4 kommer som 2WD, med forhjulstrekk, eller som AWD, med drift på alle fire hjul.

Volummodell til en halv million

Prisene starter på 385.900 kroner for 2WD, mens rimeligste AWD kommer på 426.500. Det Toyota regner med vil være volummodellen her i landet hvor kundene liker godt utstyrte biler, er den firehjulsdrevne versjonen i Style utstyrsnivå. Den kommer på den nette sum av 487.500 kroner.

Frakt- og leveringsomkostninger tilkommer, og i 2019 må man regne med en liten avgiftsjustering som vil gi et tillegg som Toyota estimerer til cirka 2000 kroner. Dermed vil det importøren regner med vil være bestselgeren, koste omtrent en halv million kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer