Her er Renault Talisman

Nå er det tydelig at Renault virkelig mener alvor. Men er det for sent?

LYKKEBRINGER? Her viser toppsjefen til Renault (og Nissan), frem den franske produsentens nye håpefulle. Talisman går rett i clinch med VW Passat og Ford Mondeo. Produksjonen er i gang og bilene kommer i butikkene etter ferien. Stasjonsvognen blir tilgjengelig i etterkant. Foto: KNUT MOBERG
LYKKEBRINGER? Her viser toppsjefen til Renault (og Nissan), frem den franske produsentens nye håpefulle. Talisman går rett i clinch med VW Passat og Ford Mondeo. Produksjonen er i gang og bilene kommer i butikkene etter ferien. Stasjonsvognen blir tilgjengelig i etterkant. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renault har vært så å si fraværende fra familiebilenes mellomklasse - der det hovedsaklig er biler som Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Toyota Avensis og Mazda 6 som i dag er synlige i trafikkebildet her hjemme.

Men med sin nye stjernemodell ved navn Talisman, har den franske produsenten tenkt å satse beinhardt i denne klassen igjen. Dette til tross for at segmentet er på en nedadgående trend salgsmessig , både i Norge og ellers i Europa.

Men det har Renault allerede tatt konsekvensen av ved å lansere både den lille crossoveren Captur og den større konkurrenten til Nissan Qashqai - Kadjar. (Les vår test av Kadjar her).

Renaults metode, selvsagt inspirert av den dynamiske toppsjefen, Carlos Ghosn, har øyensynlig vært: Ta de fremste og nyeste konkurrentene - med VW Passat i tet - plukke dem fra hverandre, og forsøke å gjøre alt bedre.

Stasjonsvogn senere

Om de har fått det til, kan vi selvsagt ikke ha noen formening om før vi har fått anledning til å prøvekjøre bilen, og det blir dessverre ikke aktuelt før etter sommerferien. Dessuten vil sannsynligvis ikke bilen ha noen potensiell karrière å snakke om her i landet før stasjonsvognen kommer. Det vil ikke skje før etter at den er vist på bilmessen i Frankfurt i september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer