Skoda Polar, også kalt Vision X:

Her er Skodas nye baby-SUV

Stikkordene er SUV, Polar og 2019.

GULT ER KULT: Konseptbilen Skoda Vision X vil komme på markedet som Skoda Polar i 2019. Foto: Rune Korsvoll
GULT ER KULT: Konseptbilen Skoda Vision X vil komme på markedet som Skoda Polar i 2019. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Ikke før har den kompakte SUV-en Karoq kommet i norske butikker, før Skoda viser fram en nesten produksjonsferdig baby-SUV.

På bilutstillingen i Genève blir den vist under navnet Vision X, men vil etter det vi vet få navnet Polar, når den kommer på veien neste år.

Polar blir 4,25 meter lang og er dermed en del lenger enn søster-modellen Seat Arona, som kommer til Norge i sommer.

Hjelpedrift

De mest spennende motorene for Norge blir to bensin-varianter – den ene med 95 hester og den andre med 115 hester. Sistnevnte kommer med DSG automatgir.

Skal vi dømme etter konseptbilen Vision X, blir Polar også tilgjengelig med en kombinasjon av en motor som går på naturgass og en liten elektrisk motor.

SPENNENDE: En liten sak, men perfekt Norges-bil? Illustrasjon: Skoda
SPENNENDE: En liten sak, men perfekt Norges-bil? Illustrasjon: Skoda Vis mer

Denne skal yte rundt 30 hester i tillegg og sitter på bakakselen. Den elektriske motoren får strøm fra et 1,2 kW batteri, som lades når du bremser. Noen lang elektrisk rekkevidde er det imidlertid ikke snakk om. Skoda antyder to kilometer. Elmotoren skal i første rekke være til hjelp under akselerasjoner og på denne måten gi bilen firehjulsdrift.

Hva prisen på Polar blir når den kommer til Norge er ennå ikke klart. Trolig blir det litt over Seat Arona. Vi tipper fra rundt 275.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer