Her er Toyota Prius C

Vi visste at Toyota skulle presentere en hybrid småbil, men ikke at det ble denne.

TOYOTA PRIUS C: En viss familielikhet med storebrødrene Prius og Prius V kan spores. Foto: Toyota
TOYOTA PRIUS C: En viss familielikhet med storebrødrene Prius og Prius V kan spores. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første møte med den nye og meget tilfredsstillende Yaris (test finner du her), var i Paris for over et år siden da den ble vist som konsept - og som hybrid. Det ligger da også i kortene at det skal komme en hybrid versjon av Yaris, som blir lillebroren til Auris hybrid.

I tillegg til Yaris hybrid...

Men bilen vi ser her er ikke Yaris hybrid, selv om den også befinner seg i småbilsegmentet. Det er Prius-familiens nye medlem - faktisk det fjerde etter Prius, Prius ladbar hybrid ("plug-in"), og Prius + (Prius V i enkelte markeder), hybrid-flerbruksbilen som kommer til Norge på sensommeren 2012. Navnet på nykommeren er Prius C her i vesten - i Japan blir navnet Aqua. (Og Yaris har det fornøyelige navnet Vitz).

Les også: Vi har prøvekjørt hybrid Toyota Auris

Den mindre hybriden presenteres som mer sporty enn de andre Prius-modellene, samtidig som den skal være den mest økonomiske, med forbruk ned mot 0,3 liter per mil. Den har også fem dører og et fleksibelt interiør, så de praktiske aspektene er ikke neglisjert.

...men ikke her

Bilen posisjoneres som en innstegsmodell til Prius-familien. I motsetning til kunder som kjøper Yaris hybrid og Auris hybrid, dreier det seg om folk som gjerne vil bli assosiert visuelt med sitt miljøbevisste valg av bil. Det kan virke som europeere er mindre opptatt av akkurat det, for her velger Toyota - i det minste inntil videre - å begrense hybridutvalget i småbilklassen til Yaris hybrid, som kommer hit til landet i juni neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer