Lexus UX-EV til Norge i 2020

Her er Toyotas første elbil

Neste år kommer Toyotas Motor Companys første elbil på norske veier- en elektrisk utgave av SUV-en Lexus UX.

FØRSTE ELBIL: Lexus UX-EV kommer til Norge neste år og blir den første rene elbilen fra Toyota. Foto: Rune Korsvoll
FØRSTE ELBIL: Lexus UX-EV kommer til Norge neste år og blir den første rene elbilen fra Toyota. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har sverget til hybrider og vært verdensledende på dette i 20 år. Samtidig har Toyota-sjef Akio Toyoda ved flere anledninger uttalt at de har teknologien til å bygge elektriske biler, når de mener tiden er inne.

Det er den nå! Elbiler er nemlig nødvendige for å oppfylle EUs 95 grams-krav for CO2-utslipp, som gjelder fra neste år.

Tre nye elbiler i 2020

I løpet av 2020 vil Toyota ha tre rene elbiler på norske veier. To av dem, ProAce og ProAce City, er bygget hos PSA (Peugeot Citroen) i Frankrike. ProAce kommer bare som varebil, mens ProAce City også blir tilgjengelig som femseters personbil.

Den tredje elbilen, som blir den mest spennende, er en elektrisk utgave av UX - den minste SUV-en til premiummerket Lexus. Foreløpig er det ingen i Toyota-systemet som vil bekrefte det for oss, men Dinside vet såpass mye allerede, at vi kan hevde dette med stor sikkerhet.

Den japanske avisen Chunichi Shimbun, som vanligvis er godt orientert om det meste som skjer hos Toyota, skrev i forrige uke at Lexus UX vil bli den første hel-elektriske bilen fra Toyota, og at produksjonen starter i 2020 på Toyota Motor Kyushi-fabrikken i Japan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer