Her er undervannsbilen

Rinspeed presenterer sin årvisse nyhet. I år: En bil som også fungerer under vann!

Publisert
Sist oppdatert

Den sveitsiske produsenten og tuneren, som hovedsaklig og i det daglige lever av Porsche-tuning, stiller hvert år med et nytt og spektakulært konsept på bilutstillingen i Genève.

 • Se store bilder
 • James Bond

  For 30 år siden kjørte James bond under vann i en spesialbygget Lotus Esprit i filmen The Spy Who Loved Me - og Frank Rinderknecht, sjefen for Rinspeed, ble inspirert nok til at han etter hvert bestemte seg til å lage en ekte undervannsbil.

  Sjekk hva bilen din er verdt

  sQuba

  Resultatet er at Rinspeeds bidrag til Genève-utstillingen i mars 2008 vil være denne utrolige kreasjonen ved navn sQuba.

  Ikke nok med at bilen kan kjøres på land, med eller uten fører (!), den kan også kjøres på vann og under vann. Rinspeed har tidligere produsert en vanngående bil som vi har omtalt på disse sidene. Den hadde det talende navnet Splash.

 • Flere vanvittige kreasjoner fra Rinspeed kan du se her!
 • 10 meters dyp

  Men denne gangen har vi altså med en ekte undervannsbil å gjøre. På veien drives bilens bakhjul av en elektrisk motor. På vannet driver motoren to propeller i hekken, og under vannflaten, ned til 10 meters dyp, er det vannjet som overtar.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer