Her er UP i vinterferien

Vintertrafikken står tettest her - det gjør UP også.

FARLIGE VEISTREKNINGER: Trafikken kan bli kaotisk og krevende i ferien. Disse strekningene prioriteres av UP. Foto: DAG GJÆRUM/UP
FARLIGE VEISTREKNINGER: Trafikken kan bli kaotisk og krevende i ferien. Disse strekningene prioriteres av UP. Foto: DAG GJÆRUM/UP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det tid for vinterferie, og står du ikke allerede i kø til et eller annet fjell, skal du kanskje ut på veiene kommende uke (uke 8) eller i ukene 9 og 10.

- Distrikstlederne melder at de ikke bare vil være på de prioriterte strekningene, men også foreta stikkontroller over hele distriktet, sier sjef for Utrykningspolitiet, Runar Karlsen, i en melding fra Politiet.

Færre blir tatt, men det blir flere strekninger med automatisk kontroll

UP melder at de følger spesielt med på følgende strekninger.

Vestfold og TelemarkHer vil UP ha stor kontrollaktivitet. Følgende veier er utpekt: Riksvei 36 mellom Skien og Seljord, riksvei 37 tinnveien og strekningen Rjukan - Rauland. I tillegg kommer riksvei 38 fra Kragerø til Gautefall og hele E 134.

BuskerudRiksvei 7 og riksvei 52 prioriteres. Strekninger gjennom Hallingdal og skisenteret på Hemsedal står i fokus på grunn av forventet hektiske trafikksituasjoner der i ferieuken.

Agder og RogalandSpesielt holdes fokus på riksvei 9 til Hovden og riksvei 41 og 42 fra Arendal mot Gautefall og Vrådal. UP varsler også at de vil være på riksvei 402 fra Kristiansand mot Gautefall og Vrådal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer