Her er vinnerne

Vi ble ikke overrasket da vi fant ut at Yamaha YZF R6 gikk seirende ut av denne sammenligningen. 120 hestekrefter og en pris på 138.000 kroner er rett og slett uslåelig.

Publisert

Yamaha YZF er altså den store den store seierherren. Men Suzuki henger så absolutt med i svingene. For GSX-R 600 og 750 tar henholdsvis sølv- og bronsjemedalje.

Men det som etter vårt syn er mest overraskende, er fjerdeplassen. For her finner vi Yamaha FZS 600 Fazer, en relativt anonym sykkel som sjeldent omtales i samme åndedrag som racerne. Men 600 Fazer kan faktisk skilte med 95 hestekrefter. Og når prisen er så lav som 115.000 kroner, oppnår sykkelen en hederlig fjerdeplass. Hadde Fazer kostet 5.000 kroner mindre, ville den faktisk ha gått til topps på vår rangering.

Honda og Kawasaki

Yamaha og Suzuki tar altså de fire første plassene. På femte- og sjetteplass finner vi de to andre japanske gigantene, Honda med CBR 900 RR og Kawasaki med ZX-7R.

Billig kraftpakke

På syvendeplass kommer enda en overraskelse; Honda CB 600 F Hornet. Denne nakne sykkelen har en nedtrimmet versjon av CBR 600 F-motoren under tanken. Sykkelen koster bare 120.000 kroner, noe som gir Hornet en meget høy plassering.

Sportstouring

På åttende- og niendeplass finner vi to sportstouring-sykler, Kawasaki ZZR 600 og CBR 1000 F. Ingen av dem besitter værsting-motorer, men begge gjør det godt grunnet gunstige priser. Kawasakis 600-racer tar tiendeplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer