Her er Volvo V60 Plug-in hybrid

Volvo starter snart salget av verdens første ladbare dieselhybrid, V60 D6.

Volvo V60 D6 Plug-in Hybrid: Verdens første ladbare hybrid med dieselmotor foran og elmotor bak. En smarttelefon-app kan hjelpe deg med å holde styr på ladingen eller be om forhåndsoppvarming/nedkjøling. Foto: Volvo
Volvo V60 D6 Plug-in Hybrid: Verdens første ladbare hybrid med dieselmotor foran og elmotor bak. En smarttelefon-app kan hjelpe deg med å holde styr på ladingen eller be om forhåndsoppvarming/nedkjøling. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En prototype ble vist på bilutstillingen i Genève i fjor og nå bekreftes det at bilen kommer i salg fra nå i vår (over påske) - og prisen er allerede klar (se nederst i artikkelen).

Det betyr imidlertid ikke at bilene vil bli umiddelbart levert til kundene - produksjonen skal settes i gang i november 2012.

Vi fikk imidlertid muligheten til å kjøre V60 Plug-in Hybrid allerede i mai 2011, i Berlin.

"Verdensmester"

Volvosjef Stefan Jacoby skjuler ikke sin stolthet over å være den som er først ute med en ladbar dieselhybridbil på markedet. Ifølge ham finnes det bare en bil for den bilfører som ønsker å sitte bak rattet i verdens mest geniale bil - nemlig Volvo V60 Plug-in Hybrid. Og nevnte fører blir lett identifiserbar; produksjonsbilen blir kun å få i den fargen vi ser på bildene, såkalt elektrisk sølv.

Overlegen

Ifølge Volvo er den ladbare hybriden helt overlegen det de kaller "første generasjon" hybridbiler - vi aner her et spark i retning Toyota/Lexus, men også Peugeot, som jo var først ute med en dieselhybrid. (Her kan du lese om vår testkjøring av Peugeot 3008 HYbrid4 med dieselmotor, elektromotor og firehjulsdrift). Den samme drivlinjen finnes også i stasjonsvognen 508 i en slags "allroad"-versjon - Her kan du lese vår test av 508 RXH.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer