Her er Volvos nye herregårdsvogn

Det lå i kortene da S60 ble lansert at en stasjonsvogn skulle følge tett på. Her er den.

Foto: Volvo
Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stasjonsvognen, unnskyld - herregårdsvognen - er en Volvo-spesialitet og bærer med seg et image av noe romslig, praktisk, solid og trygt - men også traust. Volvo ønsker å substituere "sporty premium" i stadig større grad for sistnevnte, og deri inngår naturligvis en viss grad av dynamisme.

Sportslig

Volvo insisterer da også på det sportslige aspektet og i forbindelse med presentasjonen av det nyeste produktet i herregårdsvogn-serien, nemlig Volvo V60, hevder produsenten at V60 er like sportslig som sedanen - S60. Vår prøvekjøring av S60 kan du lese om her. Ikke nok med det - slutten på en epoke markeres ved at Volvo dropper betegnelsen herregårdsvogn til fordel for Sports Wagon. Vi kjenner fra før denne typen dynamisering av stasjonsvognbegrepet - eksempelvis Alfa med 159 Sportwagon, Kia med cee'd Sporty Wagon og Opel med Insignia Sports Tourer. Vi synes derfor Volvo her taper seg i originalitet.

Livsstil

Men tidene forandrer seg, og jakten på "livsstil-kundene", som geniale marketing-folk kaller dem, er i gang. - Den typiske Sports Wagon-kunden er en potensiell S60-kjøper som ønsker litt mer plass og fleksibilitet uten å kompromisse når det kommer til sportslig design og spennende kjøreegenskaper, sier sjefen for Volvo, Stephen Odell. - Folk som hovedsaklig ønsker mye lasteplass kan vende seg mot V70 eller XC70, presiserer Örjan Sterner, sjefen for eksteriørdesign. For øvrig tilbyr Volvo en stylingpakke som ytterligere skal understreke denne bilens dynamiske karakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer