Her er VW Golf R

Nå kommer den sterkeste serieproduserte Golf gjennom tidene.

Golf R har aldri vært raskere, men heller ikke mer anonym.  Foto: VW
Golf R har aldri vært raskere, men heller ikke mer anonym. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året 2013 skriver seg inn i historien som det virkelige Golf-året. Modeller og versjoner lanseres på rekke og rad, men nå er det duket for den heftigste av dem alle, nye Golf R.

Sterk, sterkere, sterkest

Den kommende Golf R blir den sinteste Golf som VW noensinne har satt i serieproduksjon. For første gang i historien blir det 300 hestekrefter å få i en Golf, og det fra en oppskremt 2,0 TFSI-motor. Basismaskinen er for øvrig den samme som i nye Golf GTI, og sammenliknet med denne er det her 70 hester og 30 Nm mer, og det maksimale dreiemomentet på 380 Nm er på plass hele veien mellom 1.800 og 5.500 omdreininger.

LES ALT OM GOLF 7

Med så mye som 300 gamper får bilen også ytelse det står respekt av. Velger du bilen med sekstrinns manuell girkasse når den 100 kilometer i timen på 5,1 sekunder, vel å merke med en dyktig sjåfør bak rattet. Med DSG-kassen går det enda raskere, og 0-100 km/t oppgis å være unnagjort på raske 4,9 sekunder. Denne modellen har for øvrig sju trinn til rådighet.

Se flere bilder:

Bistandsarbeid

For å få nok feste har VW tatt den klassiske snarveien gjennom firehjulsdrift. 4Motion-systemet som sitter i nye Golf R er femte generasjon Haldex, med noko attåt, deriblant et EDS-system som i grove trekk fungerer som differensialsperrer. Dette overvåker grepet på hvert av hjulene, og distribuerer ekstra kraft til det som har grep. I tillegg har bilen to XDS+-differensialer, også kalt sportsdifferensialer. Disse sender ekstra krefter til ytre hjul i sving, for på den måten reduserer understyringen på en særdeles effektiv måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer