Her er XC60

Volvo kommer med en spennende bil til høsten og den har det friskeste designet Volvo har prestert til nå.

Publisert
Sist oppdatert

Volvo utvider sitt XC-program med enda en modell. I tillegg til dagens XC70 og XC90, lanseres det snart en XC60. Bilen tilhører den såkalte crossover-klassen, som har litt høyere bakkeklaring enn en stasjonsvogn og firehjulsdrift.

Se store bilder

3 motorer foreløpig

Den nye XC60 blir lansert med tre motoralternativer: T6 med 285 hestekrefter og to varianter av D5 turbodiesel, med henholdsvis 185 og 163 hestekrefter. Firehjulsdrift blir standard på alle disse motorene.

Flere konfigurasjoner er derimot på vei.

- I løpet av 2009 vil vi tilby en forhjulsdrevet 2,4-liters versjon med en Euro 5 dieselmotor på 163 hk og med et CO2 nivå på rundt 170 g/km, forteller Volvos administrerende direktør Fredrik Arp.

Sjekk hva bilen din er verdt

Volvo har også utviklet en sikkerhetsteknologi som skal hindre småbulking i bytrafikk. Systemet heter City Safety og skal hjelpe føreren med å unngå eller redusere skadene ved å kjøre inn i noen bakfra i lav hastighet. Dette er standardutstyr i XC60.

Bilen kommer til Norge etter sommeren og Volvo regner med at cirka 400 slike biler kommer ut på norske veier. Prisene er ikke fastsatt, men vi regner med at de vil ligge i nærheten av XC70 prisene. Det vil si rundt 550-600.000 kroner for en dieselversjon med 185 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer