Bompengerot på Jæren

Her får de TILBAKE bompenger

Statens vegvesen og Styringsgruppen for Bymiljøpakke Nord-Jæren har bestemt at all rushtidsavgift som er krevd inn siden 1. oktober skal tilbakebetales.

BOMPENGEROT: Rushtidsavgift på mellom én og tre millioner skal tilbakebetales. Foto: Rune Nesheim
BOMPENGEROT: Rushtidsavgift på mellom én og tre millioner skal tilbakebetales. Foto: Rune Nesheim Vis mer
Publisert

Ifølge Stavanger Aftenblad er det snakk om mellom én og tre millioner kroner i rushtidskroner som nå skal betales tilbake. Bakgrunnen for tilbakebetalingen er at tekniske problemer har ført til feilfaktureringer av kunder, som er blitt ilagt rushtidsavgift, selv om de har passert utenom rushtid.

Det vil fra og med mandag bare bli krevd inn vanlig takst i bomstasjonene på Nord-Jæren, og all innbetalt rushtidsavgift fra 1. oktober fram til nå vil bli tilbakebetalt eller ført som tilgodehavende.

– Dermed risikerer man ikke at noen bilister betaler for mye, sa veidirektør Terje Moe Gustavsen til VG , som først meldte om saken.

I høst ble rushtidsavgiften innført og 38 nye bomstasjoner satt i drift på Nord-Jæren, noe som skapte sinne blant lokale beboere. Flere av bomstasjonene har blitt utsatt for hærverk.

Inntektene fra rushtidsavgift utgjør om lag 16 millioner kroner i måneden for Bymiljøpakken, men kun rundt 10 prosent av kundene har så langt blitt fakturert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer