Test: Mercedes-Benz E 220 D 4Matic

Her får du mye Mercedes for pengene

Og nå koster firehjulstrekk bare 9.900 kroner.

MEST FOR PENGENE: Mercedes E-Klasse finnes i utallige karosserivarianter og motoralternativer. Vi har testet det vi mener er det beste alternativet. Foto: Rune M. Nesheim
MEST FOR PENGENE: Mercedes E-Klasse finnes i utallige karosserivarianter og motoralternativer. Vi har testet det vi mener er det beste alternativet. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt enklere og enklere å like Mercedes. E-klassen er svært linjelekker og kan være alt fra sportslig til elegant, avhengig av utstyrspakke. Og spennet på utstyr om motorer er enormt.

E220d 4Matic er smør og brød. I andre enden finnes E63 S, den drøyeste stasjonsvogna på jordkloden akkurat nå. Det går langt mer moderat for seg i testbilen.

Innvendig

Smaken er som baken, men Mercedes har kanskje verdens mest smakfulle interiør for tiden. Enkelt, oversiktlig, ryddig og lekkert.

Den store midtkonsollen som har fått slippe girspak, finnes i mange av modellene nå, men begynte sitt liv i S-klasse og Maybach.

Det vil si høy luksusfaktor, ikke minst på grunn av to svære skjermer som styres fra hver sine flater på rattet som scrolles vannrett og loddrett. Ikke verdens enkleste i bruk, for de mangler litt følelse.

Det gjør at du må følge med på aktuell skjerm for å se hvor mye du scroller. Det er kanskje greit i krabbefart, men ikke i 200 pluss på Autobahn. Jeg savner at radiokanallista kommer opp i vindusruta når man bytter kanal, slik BMW har det. Det hadde vært sikrere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer