Her får du svi

Drar du hit, må du unngå dette.

LOV Å TRYKKE: Det finnes mange knapper i en bil, og noen av disse er nok velkjente, men kjenner du til knappen som kan redde liv? Video: Celina Stamper / NTB Vis mer
Publisert

Å få parkeringsbot kan for mange føles som unødvendig og sure penger å måtte ut med.

Etter elbilenes inntog har det også oppstått konflikter der bensin og dieselbiler har parkert på plasser med elbillading, noe Motor blant annet skrev om i fjor sommer, og påpekte at heller ikke er ulovlig.

Har du planer om å dra til Australia og leie bil, må du imidlertid passe deg for å gjøre dette framover.

I delstaten New South Wales (som også består av storbyen Sydney) har myndighetene nå vedtatt en lov som gjør det heftig dyrt for fossilbilsjåfører å parkere ved ladestolper, melder det australske elbilnettstedet The Driven.

Saken ble først omtalt av Elbil24 i Norge.

Maksimumsbota for å gjøre dette er satt til 20 såkalte «straffeenheter», der en straffeenhet koster 110 australske dollar (drøyt 768 kroner).

Dermed kan feilparkeringen komme opp i godt over 15 000 norske kroner.

Men det er ikke bare fossilbileiere som skal få kjenne det i lommeboka. Også elbileiere som tar opp plassen unødig, vil få en reaksjon. Ifølge nettstedet er det imidlertid ikke klart hvordan dette skal håndteres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer