Her finner du de billigste sommerdekkene

Mens Dekkmann i Tromsø forlanger 6.023 kroner for fire sommerdekk av typen Goodyear Eagle Ventura, slipper du unna med 3.260 kroner på Dekkvarehuset i Oslo. Også årets pristest viser at det er store penger å spare på velge riktig dekk-forhandler.

Publisert
Sist oppdatert

Våren lot seg åpenbart inspirere av påsken og store deler av landet er preget av hyggelige temperaturer og tørre veger. Likvel, april kan være en lunefull måned og faren for isete morgenveger er ennå ikke helt over. Kjører du piggfritt, kan det derfor lønne seg å vente enda en uke eller to før du legger om til sommerdekk.

Kjører du pigg derimot, har du ikke noe valg - piggene må av i løpet av helgen. Fra og med første mandag etter påske er det nemlig forbudt å kjøre med piggdekk i Sør-Norge. I de tre nordligste fylkene må piggdekkene av innen 1. mai.

7 dekk, 5 byer, 28 forhandlere

I år ba vi hele 28 forhandlere i fem byer om priser på sju dekk, inkludert alle avgifter, montering på felg og avbalansering. Det mest interessante med årets pristest, er at prisforskjellene er enda større enn de var i fjor. I år fant vi faktisk en prisforskjell på mer enn 2.000 kroner for hele seks av de sju dekkmodellene vi valgte ut.

2.700 kroner i forskjell

Vi har allerede nevnt at Dekkmann i Tromsø forlanger 6.023 kroner for fire Goodyear Eagle Ventura. Det er 2.763 kroner mer enn Dekkvarehuset i Oslo forlanger for de samme dekkene. Og det er åpenbart at Dekkmann i Tromsø ikke gir ved dørene. Trømsøværinger må finne seg i å punge ut med hele 6.197 kroner for et sett Bridgestone Turanza ER70. Stavanger-folk får samme vare for 3.800 kroner hos Dekkspesialisten, mens Oslo-borgere slipper enda billigere unna hos Johs. Bjerke Rekvisita, som nøyer seg med 3.400 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer