Her finner du de billigste sommerdekkene

Dekkmann på Økern i Oslo forlanger 5.330 kroner for fire sommerdekk av typen Pirelli P6. Hos Dekkvarehuset på Storo slipper du unna med 3.100 kroner. Igjen viser vår store pristest av det er store penger å spare på å velge riktig dekkforhandler.

Publisert
Sist oppdatert
LAVE PRISER PÅ STORO: Ruben Krishnarooban hos Dekkvarehuset på Storo i Oslo har noen travle uker foran seg. Dekkvarehuset kommer også i år svært godt ut av vår pritest og opererer med landets laveste priser på tre av de seks dekkene vi valgte ut. Dekkvarehuset er imidlertid ikke alene om gode priser. Også Johs. Bjerke i Oslo, Wheelie i Trondheim og Dekksentralen i Stavanger utmerker seg ved hyggelig prising.
LAVE PRISER PÅ STORO: Ruben Krishnarooban hos Dekkvarehuset på Storo i Oslo har noen travle uker foran seg. Dekkvarehuset kommer også i år svært godt ut av vår pritest og opererer med landets laveste priser på tre av de seks dekkene vi valgte ut. Dekkvarehuset er imidlertid ikke alene om gode priser. Også Johs. Bjerke i Oslo, Wheelie i Trondheim og Dekksentralen i Stavanger utmerker seg ved hyggelig prising. Vis mer


Klokken er stilt og de første vårdagene har allerede velsignet store deler av landet. Likevel, april kan være en lunefull måned og faren for isete morgenveger er ennå ikke over. Det kan derfor være lurt å vente enda et par uker før du legger om til sommerdekk.

Hvis du hater køer, kan det imidlertid lønne seg å legge om allerede nå. Køene hos dekkforhandlerne har nemlig en tendens til å bli lengre jo mer vi nærmer oss påsken. Hvis du bor i Sør-Norge og har bestemt deg for å sløyfe påsketuren i år, kan det derfor være en idé å handle sommerdekk i løpet av de nærmeste dagene.

33 forhandlere

Uansett når du velger å legge om - vi har også i år hentet inn sommerdekk-priser hos 33 dekkforhandlere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø. I tillegg har vi innhentet priser hos sju svenske forhandlere.

Ikke overraskende, også årets undersøkelse avslører store prisforskjeller. Vi har allerede nevnt at Dekkmann på Økern i Oslo forlanger 5.330 kroner for fire stykk Pirelli P6. Velger du i stedet å handle på Dekkvarehuset i Oslo, sparer du 2.250 kroner.

Stive priser hos Dekkmann

Dekkmann på Økern er ikke alene om stive priser. I likhet med tidligere års prisundersøkelser viser det seg også i år at den landsdekkende Dekkmannkjeden tar seg godt betalt. For eksempel mener Dekkmann på Tiller i Trondheim at 4.864 kroner er riktig pris for fire stykk Goodyear Eagle Ventura. Ikke langt unna finner vi Wheelie, der du slipper unna med 3.080 kroner for samme vare. Besparelse: nesten 1.800 kroner.

Villedende reklame

HØYT TEMPO: Med rutine og riktig verktøy går det raskt å skifte fire dekk. Mats Knutsen og kollegene i Dekkvarehuset på Storo gjør jobben i løpet av noen få minutter.
HØYT TEMPO: Med rutine og riktig verktøy går det raskt å skifte fire dekk. Mats Knutsen og kollegene i Dekkvarehuset på Storo gjør jobben i løpet av noen få minutter. Vis mer


Den 25. mars kunne vi lese følgende i en annonse i Aftepostens Aften-utgave: "Er du tidlig ute ... får du et kjempetilbud på Continental sommerdekk hos din Audi-forhandler!".

- Flott at flere vil bidra til å skape skikkelig konkurranse, tenkte vi, og ringte Audi Senter Skøyen, en av forhandlere som var oppgitt i annonsen. Desto større ble nedturen da vi fikk høre hva "kjempetilbudet" gikk ut på. 4.692 kroner for fire stykk Continental Premium Contact.

- Er dette kampanjeprisen?, spurte vi overrasket, og fikk et bekreftende svar.

-Ja, etter kampanjeperioden, som går ut den 11. april, settes prisen opp til 5.014 kroner, kunne de fortelle på Audi Senter Skøyen.

For å sette tilbudet i perspektiv, kan det nevnes at Oslo-forhandlerne Dekkvarehuset på Storo og Johs. Bjerke Rekvisita nøyer seg med henholdsvis 3.560 kroner og 3.600 kroner.

Sharifs svarte ikke

Nettopp Dekkvarehuset på Storo og Johs. Bjerke Rekvisita har flere år på rad gjort det svært godt i våre prisundersøkelser. Sharifs dekksenter på Skedsmokorset opererte også med svært lave priser i fjorårets pristest av vinterdekk. Men etter å ha prøvd å nå frem på telefon tre dager i strekk uten å lykkes, valgte vi å utelate Sharifs dekksenter denne gangen. Pris er viktig, men et minimum av kundeservice, som å være tilgjengelig på telefon, må man også kunne forlange.

Heldigvis er det ikke bare Oslo-folk som kan glede seg over lavprisforhandlere. I Stavanger frister Dekksentralen også i år med svært konkurransedyktige priser. Og i Trondheim sørger Wheelie for at også trondhjemere slipper billig unna.

Lite å spare i Sverige

IKKE SÅ MYE Å SPARE: De mest konkurransedyktige norske dekkforhandlerne er faktisk billigere enn sine svenske kolleger på tre av de seks dekkene vi valgte ut. Kundene til Rashid Akkouh på Dekkvarehuset har lite å spare på å legge turen til Sverige.
IKKE SÅ MYE Å SPARE: De mest konkurransedyktige norske dekkforhandlerne er faktisk billigere enn sine svenske kolleger på tre av de seks dekkene vi valgte ut. Kundene til Rashid Akkouh på Dekkvarehuset har lite å spare på å legge turen til Sverige. Vis mer


Som de fleste er klar over, kan det være mye penger å spare på å handle snus, sigaretter og kjøtt hos Søta bror. Når det gjelder sommerdekk er imidlertid besparelsene relativt beskjedne. Vi ba sju svenske forhandlere om priser og fant ut at de svenske prisene i gjennomsnitt ligger 10 prosent under de norske. Det betyr at man i snitt ikke sparer mer enn 300 til 400 kroner på å handle sommerdekkene i Sverige. Dette til tross for valutafordelen, som innebærer at man slipper unna med 85 norske øre for en svensk krone.

Hvis vi sammenligner de svenske prisene med de rimeligste norske forhandlerne, blir det enda mindre å spare på Sverige-turen. De mest konkurransedyktige norske dekkforhandlerne er faktisk billigere enn sine svenske kolleger på tre av de seks dekkene vi valgte ut.

Les mer om dekkene og forutsentningene her. Trykk deretter på de blå pilene for å komme deg videre til neste artikkel.

Denne artikkelen ble første gang publisert fredag 4. april 2003.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer