Her finner du de billigste vinterdekkene

Audi Senter på Ensjø i Oslo forlanger 5.053 kroner for fire vinterdekk av typen Nokian Hakkapeliitta Q. Sharifs dekksenter på Skedsmokorset nøyer seg med 2.950 kroner. Årets pristest viser at det er store penger å spare på å velge riktig dekkforhandler.

Publisert
Sist oppdatert
TEMPO: Dekkmontør Geir Ståle Gulbrandsen og hans kolleger hos Dekkmann på Økern har både rutine og godt verktøy. Montering av fire nye dekk på felg, avbalansering, kontroll av lufttrykk og hjulskift er unnagjort i løpet av 15-20 minutter.
TEMPO: Dekkmontør Geir Ståle Gulbrandsen og hans kolleger hos Dekkmann på Økern har både rutine og godt verktøy. Montering av fire nye dekk på felg, avbalansering, kontroll av lufttrykk og hjulskift er unnagjort i løpet av 15-20 minutter. Vis mer


Sommeren er definitivt over. Frontruteskraping er igjen en del av morgenritualet for garasjeløse bileiere og de første sluddbygene er på vei. Med andre ord - tiden for å legge på vinterdekk er rett rundt hjørnet. Derfor har vi hentet inn priser fra 38 dekkforhandlere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

Lett å spare tusenlapper


Også årets prisundersøkelse avslører store prisforskjeller. Vi har allerede vist at du kan spare 2.100 kroner på å handle hos Sharifs dekksenter fremfor Audi Senter på Ensjø. Men Audi Senter er ikke alene om å forlange stive priser. Shell Marienlyst Bilistsenter krever for eksempel 5.400 kroner for fire stykk Bridgestone Blizzak WS-50. Noen kilometer unna finner du Johs. Bjerke Bilrekvisita, som selger samme vare for 3.400 kroner. Prisforskjell: 2.000 kroner. Og mens Dekkmann på Sjølyst mener 4.800 kroner er riktig pris for et sett Nokian Hakkapeliitta 4, får du et prisavslag på 1.040 kroner hvis du i stedet velger å handle hos Dekkvarehuset på Storo.

To billigaktører i Trondheim

Det er ikke bare i Oslo at prisforskjellene er store. Også i de andre store byene er det mange hundrelapper å spare på å velge riktig forhandler. Bor du i Trondheim kan du for eksempel glede deg over billigaktørene Wheelie og Tevo Dekk, som kan skilte med svært aggressive priser. Hos Wheelie og Tevo Dekk slipper du unna med henholdsvis 3.164 kroner og 3.446 kroner for fire piggfrie Nokiandekk. De to Vianor-forretningene i Trondheim forlanger 4.394 kroner for samme produkt.

Konkurranse i Bergen og Stavanger

HAR SKJERPET SEG: Dekkmann-kjeden har tradisjonelt kommet dårlig ut i våre pristester. Men Dekkmann på Økern har tatt konkurransen på alvor og kan i år skilte med svært konkurransedyktige priser, ikke minst på Continental- og Uniroyal-dekk. Dekkmontør Mads Oddløkken vil nok dermed få mer enn nok å gjøre i ukene som kommer.
HAR SKJERPET SEG: Dekkmann-kjeden har tradisjonelt kommet dårlig ut i våre pristester. Men Dekkmann på Økern har tatt konkurransen på alvor og kan i år skilte med svært konkurransedyktige priser, ikke minst på Continental- og Uniroyal-dekk. Dekkmontør Mads Oddløkken vil nok dermed få mer enn nok å gjøre i ukene som kommer. Vis mer


I Norges nest største by er det Dekk Companiet som holder de laveste prisene. Den bergenske billigaktøren nøyer seg for eksempel med 3.956 kroner for fire stykk Continental Viking Contact 3. Konkurrenten Dekkpartner forlanger 4.940 kroner, nesten 1.000 kroner mer.

I oljebyen Stavanger finner vi Dekksentralen, som også kan friste med langt lavere priser enn sine rivaler. Dekksentralen er for eksempel landets rimeligste forhandler av piggdekket Pirelli Winter Carving (3.640 kroner) og Norges tredje rimeligste forhandler piggdekket Nokian Hakkapeliitta 4 (3.680 kroner).

Blant de fem byene i vår prisundersøkelse er det dermed bare Tromsø som mangler en billigaktør. Fraværet av effektiv priskonkurranse er åpenbart en medvirkende årsak til de stive dekkprisene i Ishavsbyen.

Tomt hos Smart Club

Men hva med Smart Club, som har annonsert med svært billige vinterdekk i år? Hvorfor er ikke de med i prisoversikten? Jo, for det første fordi montering på felg og avbalansering er inkludert i prisene i vår oversikt. Smart Club tilbyr ikke disse tjenestene. Dermed er Smart Clubs priser, som i utgangspunktet virker svært sjenerøse, ikke like imponerende som man først kan få inntrykk av. Du skal nemlig være klar over at en ordinær dekkforhandler som regel forlanger mellom 500 og 600 kroner for å montere og avbalansere dekk du har kjøpt hos en annen aktør.

SERVICE: Dekkmann på Økern tilbyr ikke bare konkurransedyktige priser. Dekkmontør Ola Anders Skogli og hans kolleger satser også på å vinne kunder ved hjelp av god service. Deriblant tilbys en såkalt fornøyd-garanti, som innebærer gratis reparasjon av punkteringsskader inntil to år etter kjøpsdato.
SERVICE: Dekkmann på Økern tilbyr ikke bare konkurransedyktige priser. Dekkmontør Ola Anders Skogli og hans kolleger satser også på å vinne kunder ved hjelp av god service. Deriblant tilbys en såkalt fornøyd-garanti, som innebærer gratis reparasjon av punkteringsskader inntil to år etter kjøpsdato. Vis mer


Smart Club har imidlertid også annonsert et pakketilbud, som omfatter fire piggfrie vinterdekk ferdig montert på aluminiumsfelger. Det er ingen tvil om at dette tilbudet var svært godt. Ja, faktisk var tilbudet så godt at alle de tre Smart Club-varehusene for lengst er utsolgt. Smart Club opplyser imidlertid at de sannsynligvis vil få inn nye forsyninger i begynnelsen av november.

Mindre å spare i Sverige

I fjorårets pristest innhentet vi også priser fra åtte grensenære svenske dekkforhandlere. Til tross for at man i fjor slapp unna med å betale 85 øre for en svensk krone, viste det seg at det var relativt lite å spare på å handle hos Søta bror, i hvert fall sammenlignet med de rimeligste norske aktørene. Dagens valutasituasjon betyr at det i år er enda mindre å hente på å handle dekk i Sverige i år. Du finner derfor ikke svenskepriser i årets oversikt.

Les mer om dekkene og forutsetningene her.

Her finner du mer vinterdekk-informasjon:

 • Dekkene og forutsetningene
 • Pristesten nyttig for alle
 • Piggdekk-reglene
 • Priser - Piggfritt: Continental og Gislaved
 • Priser - Piggfritt: Nokian, Michelin, Bridgestone
 • Priser - Pigg: Nokian, Goodyear, Pirelli
 • Priser - Pigg: Continental, Gislaved, Uniroyal
 • De billigste forhandlerne - piggfritt
 • De billigste forhandlerne - pigg
 • Snittpriser for de ulike dekkmodellene
 • Billigste og dyreste by
 • Billigste og dyreste dekk
 • Telefonnumre til dekkforhandlerne
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer