Her finner du de laveste prisene

Det er bare å konstatere at mopedforsikring er en dyr fornøyelse for en 16-åring. Forhåpentligvis har du lagt til side noen av konfirmasjonspengene.

Publisert

Vi ba om prisen for full kasko og førerulykkeulykkeforsikring under følgende forutsetninger: Moped: Suzuki TS 50 XNypris 18.900 krEier er 16 årEier er bosatt i OsloBremseskivelås benyttes ikkeMopeden parkeres i offentlig gateMopeden skal kunne lånes bort til andre personer

Varierende egenandeler

Som vår oversikt viser, tilbyr Vår den rimeligste premien, 2.700 kroner. Men egenandelen er ikke like gunstig. For 20 prosent egenandel kan bli ganske mye. Hvis man skulle være uheldig å totalvrake en Suzuki TS 50 X til 18.900 kroner, blir nemlig egenandelen 3.780 kroner.

Hos If (tidligere Storebrand) må du betale en egenandel på 3.000 kroner uansett hvor liten skade du har pådratt mopeden, noe som trekker ned nytteverdien av kasko-forsikringen.

Vi vil derfor heller anbefale deg å gå til Gjensidige, til tross for at Gjensidige krever 3.230 kroner i premie. For med en egenandel på bare 500 kroner slipper du billig unna hvis sykkelen skulle bli skadet i et velt.

Rabatter å hente

Vi hentet også inn priser fra Aktiv, Dial og Vesta, til tross for at disse selskapene stiller krav som gjør deg nødt å sette mopeden i dine foreldres navn. Disse prisene er ikke sammenlignbare med prisene vi hentet hos Gjensidige, If og Vår. For premiene hos Gjensidige, If og Vår vil bli kraftig redusert hvis dine foreldre registreres som eiere av mopeden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer