Her går du bare rett inn

Produsenten av Qashqai, den norske suksessen - altså Nissan - driver med ganske mye mer...

Sedanen kan få comeback hvis den blir slik, mener Nissan. Foto: Nissan
Sedanen kan få comeback hvis den blir slik, mener Nissan. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hils på Ellure, bilen som skal gi sedanen nytt håp i et marked hvor den tradisjonelle personbilfasongen svinner hen til fordel for mer lastevogn- eller terrengvognlignende kjøretøyer.

En sedan kan se bra ut, den kan være sexy, den kan til og med være praktisk. Det virker som om det er meldingen Nissan sender ut med denne bilen.

Ikke elbil, men hybrid

Som seg hør og bør i år tjueti er Nissan Ellure en bil med elektrisk motor, men - relativt konservativt fra den kanten - en hybridbil. Det er ikke nytt med hybrider fra Nissan; vi kjørte en hybriddrevet Nissan Altima for flere år siden - riktignok med hybriddteknologi innleid fra Toyota og tilsvarende den som anvendes på Camry. Men her har vi med Nissans egen teknologi å gjøre. På forbrennings-siden har vi en firesylindret bensinmotor på 2,5 liter mens vi på elektrisitetssiden har en hjelpemotor på 25 kilowatt (34 hestekrefter).

Sedan er bra

Det mekaniske er imidlertid ikke det interessante ved denne bilen. Selve konseptet er som nevnt viktig i seg selv i og med at det dreier seg om å bidra til å gjøre sedanen fortsatt aktuell som bilkategori. Og det er jo ikke til å komme forbi at av alle bilemodeller der vi har kjørt både sedan- og stasjonsvognversjonen har sedanen vært bedre å kjøre enn stasjonsvognen på de fleste områder - mindre støy, bedre ytelser, bedre balanse...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer