Test: Renault Alpine A110

Her har de laget en Porsche-killer

Vår konklusjon etter å ha testet Renault Alpine A110: Utrolig morsom!

MODERNE KLASSIKER: Det er lett å tro at dette er en bil som bare skal tilfredsstille nostalgikere, men dette er en bil som virkelig har satt kjøreglede og egenskaper i fokus. Foto: Jamieson Pothecary
MODERNE KLASSIKER: Det er lett å tro at dette er en bil som bare skal tilfredsstille nostalgikere, men dette er en bil som virkelig har satt kjøreglede og egenskaper i fokus. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alpine A110. Bare navnet får blodet til å strømme på merkelige steder for de mest frankofile av oss. Navnet stammer fra den ultrakule og bittelille sportsbilen som ble bygget i tidsrommet 1961 til 1977 - og som siden har vært et ikon.

Den ble senere avløst av en noe større A310 med glassfiber-karosseri, med både 1,6 og 2,7 liters motor i hekken - en modell som faktisk ble produsert mellom 1971 til 1985, med en rekke oppgraderinger underveis.

Også den har sin tilhengerskare. Om Renault har lykkes like godt med nye A110 vil tiden vise.

Vi tror kanskje ikke det, men det er ikke på grunn av kjøreglede, dynamikk og råskap. For Alpine A110 er trolig den største overraskelsen for oss i 2018 - i positiv forstand.

Hardcore

Hvor den har funnet inspirasjon til designen fra er lett å skjønne. Akkurat det er kanskje bilens største problem også. For den lever ikke opp til forbildet. Originalen er dødsrå, lav, lett og frekk.

Fronten på den nye stuper ikke like dypt, og den ser snill og uskyldig ut foran. Bakenden er også litt for vanlig. Men slik blir det ofte når alle hensyn til lover og regler må tas. Den lider på en måte litt samme skjebne som den kjøreglade MX-5. Den ser litt for femi ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer