Test av Mini Cooper Cabriolet

Her har designerne fått fritt spillerom

Mini Cooper Cabriolet er trang, dyr og overdesignet. Men vi elsker den likevel.

OVERDISIGNET: Elevene på Westerdals hadde nok elsket å boltre seg med utformingen av en Mini Cooper Cabriolet. Foto: Jamieson Pothecary
OVERDISIGNET: Elevene på Westerdals hadde nok elsket å boltre seg med utformingen av en Mini Cooper Cabriolet. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som engelskmann har undertegnede selvsagt vannkoker. «Ikke noe problem er for stort til at det ikke kan løses over en kopp te».

Og som designer er det heller ingen hvilken som helst vannkoker jeg har. Det er en designer-vannkoker. Fra Alessi.

Den er helt håpløs. Utformingen gjør at vannet koker tre ganger saktere enn en hvilken som helst annen modell. Den mangler målervisning, så man ikke aner hvor mye vann som er i den. Siste spiker i kista er «en fugl» som sitter på tuten, og spruter vann i alle retninger når man fyller tekoppen.

Prøver man å fjerne den, brenner man fingrene. Med andre ord, et ganske gjennomført håpløst design. Hvorfor har jeg den da? Den er en designklassiker og ser unektelig kul ut på kjøkkenbenken …

Et designikon

Mini er like britisk som tedrikking. Designen er én av få «retro re-makes», som ikke bare er vellykket, men som har overlevd (les: RIP VW Beetle).

De ikoniske utvendige kjennetegnene til Minien er fortsatt til stede: Runde frontlykter, en aggressiv «opp-ned»-grill og hjul plassert godt ut i hvert hjørne. Det samme gjelder interiøret, med overdimensjonerte dashbord-instrumenter og brytere som mimrer om de du fant i originalen fra 1959.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer