Priser på kollektivtransport:

Her kan du ryke på en smell

Tredobbel pris om man velger feil transportmiddel.

STORE FORSKJELLER: Du kan spare mye på å velge riktig her. Foto: Martin Gramnæs/Gorm Kallestad/NTB.
STORE FORSKJELLER: Du kan spare mye på å velge riktig her. Foto: Martin Gramnæs/Gorm Kallestad/NTB. Vis mer
Publisert

Flere steder i Norge jobbes det med forenkling av kollektivreiser. Det er en omfattende jobb, og det kan av og til gi store utslag på prisene.

Ett eksempel er i Trøndelag. Der er det vedtatt gjennom Miljøpakken at prisen på buss og tog skal være det samme fra Stjørdal i nord til Melhus i sør.

Tredobbel pris

Imidlertid er ikke toget inkludert ennå, så her kan du risikere å betale tredobbel pris om du reiser fra en ende av sonen til den andre på enkeltbillett.

En bussbillett på denne strekningen koster 41 kroner (fast sonetakst) , mens togbilletten koster hele 147 kroner.

Om du skal fra Trondheim lufthavn Værnes, og inn til Trondheim sentralstasjon, er forskjellen også markant. Bussbilletten med Atb koster 41 kroner, mens toget koster en hundrelapp.

Det var NRK som først omtalte saken, og ordførere i området venter nå utålmodig på at også toget - som opereres av SJ Nord - skal bli innlemmet i systemet.

– Vi venter. Det politiske vedtaket er gjort. Pengene er satt av. Men det er ikke innført, sier Melhus-ordfører, Jorid Jagtøyen (Sp) til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer