Bruktbiler med mye feil

Her kjøper du «katta i sekken»

En ny rapport viser store forskjeller i antall feil på brukte biler. Her er listen over bilene du kanskje bør styre unna.

MANGE FEIL: På bakgrunn av 9,6 millioner bilkontroller har den tyske test-organisasjonen TÜV laget en rapport over bilene som oftest stryker på kontrollen med «vesentlige» eller alvorlige feil. I bunnen av lista finner vi både rimelige biler og store, anerkjente merker. Foto: TÜV Rheinland
MANGE FEIL: På bakgrunn av 9,6 millioner bilkontroller har den tyske test-organisasjonen TÜV laget en rapport over bilene som oftest stryker på kontrollen med «vesentlige» eller alvorlige feil. I bunnen av lista finner vi både rimelige biler og store, anerkjente merker. Foto: TÜV Rheinland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det omsatt 528 000 brukte biler i Norge. Det er nesten tre ganger så mange som salget av nye biler. Et bruktbilkjøp kan føles litt skummelt, og det kan være vanskelig å vite hvilke biler som er trygge og kjøpe og hvilke som har størst sannsynlighet for mange feil.

Den tyske test-organisasjonen TÜV utgir hvert år en rapport over bilene med flest og færrest feil. Rapporten for 2022 viser resultatene fra tester av 9,6 millioner biler i forskjellige årganger, gjennomført mellom juli 2020 og juni 2021.

Kontrollen tilsvarer den Periodiske kjøretøykontrollen (EU-kontrollen), som også norske biler må igjennom hvert andre år. Her sjekkes rundt 100 punkter som blant annet har med sikkerhet å gjøre.

Betydelige feil

Dette er med andre ord en svært grundig dokumentasjon på hvilke bilmodeller som stryker på grunn av «betydelige» eller «farlige» feil. Nederst i saken har vi plukket ut de ti bilene som befinner seg på bunnen av statistikken i fire forskjellige årsklasser. Her finner du komplette lister over alle bilene i de forskjellige årsklassene.

At vi her finner en del rimeligere merker, inkludert den rumenske billigbilen Dacia, er kanskje ikke så overraskende. I Norge er det bare SUV-en Duster som selges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer