Bilsalget tar livet av fordommene

Her kjøper folk de dyreste bilene

Folk i olje-fylket Rogaland har hatt ord på seg for å kjøpe dyre biler. Slik er det ikke lenger. Det er finnmarkingene som kjøper dyrest i landet.

DYRE BILER I FINNMARK: Kulde, snø og lange avstander. Kanskje er det det som gjør at folk fra Finnmark er de i landet som kjøper de dyreste bilene. Toyotas SUV-er er blant favorittene. Foto: Harila/David Jensen
DYRE BILER I FINNMARK: Kulde, snø og lange avstander. Kanskje er det det som gjør at folk fra Finnmark er de i landet som kjøper de dyreste bilene. Toyotas SUV-er er blant favorittene. Foto: Harila/David Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når vi går i dybden på nybilsalget i 2021, får vi flere overraskelser som gjør at forutinntatte holdninger står for fall. Det er sikkert en del Stavanger-folk som fortsatt kjøper dyre biler, men ifølge ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) er Rogaland faktisk på listen over de som kjøper de billigste bilene.

Det vil si biler som koster under 300 000 kroner. Denne listen toppes av bilkjøpere fra Vest-Agder, der hver femte kjøper en bil som koster mindre enn 300 000 kroner. Deretter følger folk fra Hordaland og med Rogaland på tredjeplass.

Det er naturligvis den gamle fylkesinndelingen som gjelder i denne statistikken.

Finnmarkinger kjøper dyrt

Fylket med den største andelen dyre biler (800 000,- og oppover) er Finnmark. Hele 6,9 prosent av alle som kjøper bil i den nordligste delen av vårt nordligste fylke, kommer hjem med en bil som koster over 800 000 kroner.

– De fleste vil nok bli overrasket over at det er folk lengst i nord som kjøper de dyreste bilene, men tallenes tale er klar, konstaterer Øyvind Solberg Thorsen, direktør i OFV .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer