Her kjører Iván på vannet

Vannplaning kan være skumle saker ute i trafikken. Men her ser man nytteverdien den kan ha.

Alt i alt 14 timer skal katalaneren Ivan Cervantes, fem ganger verdensmester i enduro, ha brukt før han omsider fikk til det utrolige. Foto: YouTube
Alt i alt 14 timer skal katalaneren Ivan Cervantes, fem ganger verdensmester i enduro, ha brukt før han omsider fikk til det utrolige. Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

30 år gamle Iván Cervantes har vunnet verdensmesterskapet i enduro hele fem ganger.

Dit når man ikke om man ikke har talent utenom det vanlige. Det kan i tillegg se ut som om han har ambisjoner om å overgå Jesus - i det minste på ett punkt: Der vår skapers enbårne sønn nøyde seg med å ta en spasertur på vannet, har Iván villet kjøre motorsykkel på samme element.

Motocross: Kjører han feil her, betyr det døden

1,5 meter dypt

At motorsykkel er selve livet for ham kan man ikke tvile på når man ser denne videoen. Og her demonstrerer han at det faktisk er mulig å kjøre motorsykkel på vannet. Utfordringen var å få til en slik grad av vannplaning at han greide å komme helt over det lille tjernet som er 40 meter bredt og visstnok fem fot (cirka 1 1/2 meter) dypt på det dypeste. Utstyret er en Gas Gas enduro-motorsykkel.

Livsfarlig veiskilt

Prøve og feile

Det høres ikke ut som om det kan gå bra, og det gjorde det visst ikke heller ved de første forsøkene. Det var en våt og ganske frustrert Cervantes som denne dagen,etter tre timers forsøk, bestemte seg for å virkelig sette inn støtet med den erfaringen han hadde bygget opp etter å ha sunket som en sten flere ganger. Å få teori og praksis til å stemme overens viste seg å ikke være lett; farten måtte være riktig, inngangsvinkelen, vektfordelingen på sykkelen - alt måtte stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer