Kia Sorento med fjernkontroll

Her kjører vi med nøkkelen!

Meget smart i trange parkeringshus.

KJØRER SELV: Nå er det litt enklere å komme seg inn i bilen. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilene blir større og parkeringsplassene trangere. Det føles hvertfall slik.

Det kan være et svare strev både å få parkert og ikke minst komme seg inn i bilen. Ofte er det ikke svære sprekken å presse seg inn mellom stolpe og dør, når det står en bil ved siden av. Det kan medføre lakkskade, enten på din, eller den andre bilen.

Da kan det være fristende å få bilen trillet frem for deg. Ikke minst om du har hendene fulle av handleposer som du gjerne skulle hatt inn i bagasjerommet.

Mer og mer vanlig

Det er etter hvert flere som har selvkjøringsfunksjoner i forbindelse med parkering av bilen. Noen av dem kan fjernkjøres. Tesla var kanskje den første. Den tillater at man styrer bilen også med mobiltelefonen.

Audi BMW og Mercedes har alle også lignende funksjoner, som til alt overmål memorerer flere meter den har kjørt tidligere og kan rygge nøyaktig samme rute tilbake.

Endelig i billige biler

Men det er først nå vi ser en variant av teknologien i folkelige biler.

Kia Sorento har dette som standard på dieselmodellen og det vil overraske oss om den ikke kommer i en annen variant i den ladbare hybriden som kommer senere. Da kan den bruke elmotor istedenfor dieselmotoren, noe som blir enda kjappere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer