Her kommer Audi TT RS!

Audi har villet nøytralisere ryktebørsen og slipper informasjon om TT RS.

Her kommer Audi TT RS!
Publisert
Sist oppdatert

Audi har tatt tyren ved hornene og sender ut de første offisielle bildene av TT-verstingen, TT RS.

Lekkasjer

Det har nemlig lekket ut både bilder og informasjon på Internett de siste dagene, og selv om Audi ikke bekrefter at toppeffekten blir 340 hestekrefter, innrømmer de gladelig at den femsylindrede 2,5-litersmotoren utvikler "over" 300 hester. Bilen er selvsagt utstyrt med Quattro firehjulsdrift.

TTS: 5,2

Den raskeste TT-versjonen per idag er TTS med S-Tronic-girkasse (Dobbeltkløtsj). Den har en toliters turbomotor på 272 hester og 350 newtonmeter. Den gjør 0 til 100 på 5,2 sekunder.

TT RS: Godt under 5

Særlig mer informasjon enn det som er nevnt ovenfor slipper ikke Audi før bilen skal avdukes om en uke i Genève. De presiserer imidlertid at den turbomatede motoren med direkte bensininnsprøytning produserer "mye over" 300 hestekrefter, noe som skal gjøre den i stand til å "ikke være i nærheten av" fem sekunder for å nå 100 km/t, noe vi tolker som klart under fem-sekundersgrensen.

Snodig om toppfart

Videre biter vi oss merke i en ganske oppsiktsvekkende uttalelse i den engelskspråklige pressemeldingen (den norske kommunikasjonen er mer nøktern og virker mer gjennomtenkt). Der står det at 250 km/t er den begrensede toppfarten bare på papiret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer