Asfaltering av norske veier i 2018

Her kommer det ny asfalt i år

Fra og med april skal det asfalteres mer enn 3.000 kilometer med vei i Norge. Her er oversikten.

NY ASFALT 2018: Det blir lagt over 3.000 kilometer ny asfalt det kommende året. Mye av arbeidet vil foregå på kvelds- og nattestid. Bildet er fra asfaltering på fylkesgrensa mellom Akershus og Buskerud i 2011. Foto: NTB Scanpix
NY ASFALT 2018: Det blir lagt over 3.000 kilometer ny asfalt det kommende året. Mye av arbeidet vil foregå på kvelds- og nattestid. Bildet er fra asfaltering på fylkesgrensa mellom Akershus og Buskerud i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så snart telen er ute av bakken, skal asfaltarbeiderne ut på veien. Vegvesenet skal legge 2,4 millioner tonn asfalt i år. Det melder etaten selv i en pressemelding.

Her kan du se oversikten over de nye fotoboksene som kommer i 2018. Og her finner du listen over hvilke fotobokser som var mest innbringende i fjor.

Totalt skal det legges 3.132 kilometer med det mørkegråe kjøreunderlaget, fordelt på hele landet.

Kontraktene som er fordelt har en verdi på hele 2,7 milliarder kroner, fordelt på om lag 0,9 milliarder kroner på riksvei og 1,8 milliarder kroner på fylkesveinettet, ifølge Statens vegvesen.

Lenger ned i saken får du oversikten over absolutt alle fylkes- og riksveiene som skal asfalteres i Norge i løpet av 2018.

Starter i april

Asfaltsesongen varierer ut fra lokale forhold, men starter mange steder allerede denne måneden og er planlagt å foregå helt til oktober.

Arbeidet består for det meste av re-asfaltering av lengre strekninger, mens det enkelte steder også omfatter forsterkning av fundament, før nytt dekke kan legges.

Andre steder gjøres stedvis lapping av hull og sprekker. Hva som gjøres hvor, kan du se i tabellene vi har lenket til i slutten av saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer