Tesla bygger nye Superchargere

Her kommer nye ladere

Mange nye byer og steder får Teslas Supercharger-stasjoner i løpet av året - én av dem blir verdens suverent nordligste.

BYGGER UT: Tesla skal bygge ut ladenettverket sitt på 32 steder i løpet av året. Og Honningsvåg i Troms og Finnmark skal få verdens suverent nordligste Tesla-Supercharger. Foto: Øystein B. Fossum
BYGGER UT: Tesla skal bygge ut ladenettverket sitt på 32 steder i løpet av året. Og Honningsvåg i Troms og Finnmark skal få verdens suverent nordligste Tesla-Supercharger. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

I januar passerte Tesla 1000 ladestolper i Norge, fordelt på over 70 stasjoner rundt omkring i landet.

I løpet av det kommende året har elbil-produsenten planer om å åpne 32 nye stasjoner, hvor mange av dem havner på steder hvor de såkalte «Superchargerne» ikke har satt sin stolpe tidligere - og hvor det i utgangspunktet er få elbilladere.

Her får du oversikten over hvor og når de forskjellige ladestasjonene etter planen skal åpne i løpet av 2021.

Verdens nordligste

For Tesla handler det meste om å ta ett kvartal (tre måneder) om gangen. Det gjelder budsjetter, levering av biler og all statistikk. Her er det intet unntak for ladestasjon-planen.

I løpet av årets tre første måneder er planen å åpne for egne hurtigladere i nye byer som Gjøvik, Molde og Skien.

Sentrum P-hus i Oslo skal også få utbygd dedikerte Tesla-ladere, mens Finnmarks-bygda Skaidi skal få nye ladere ved Skaidisenteret.

Verdens nordligste

Nevnte Skaidi har fram til nå hatt verdens nordligste Tesla-ladere, men i andre kvartal skal Norge og Troms og Finnmark knuse sin egen rekord. Da skal det etter planen åpne dedikerte ladere i Honningsvåg - 122,5 kilometer lenger nord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer