Her kommer tidenes sterkeste Golf!

Golf R har fått 270 hestekrefter og er klar for Norge.

Her kommer tidenes sterkeste Golf!
Publisert
Sist oppdatert

I går brakte vi nyheten om den mest miljøvennlige Golfen - 99-gramsbilen 1.6 TDI BlueMotion. Golfen vi må omtale i dag er av et ganske annet kaliber.

Volkswagen har plassert en toliters turbomotor med 270 hestekrefter i Golf av 6. generasjon (eller 5 1/2. generasjon som onde tunger vil si), videre har de utstyrt den med permanent firehjulstrekk, de har gitt bilen karakteristiske LED-lys, 18 tommers felger og en del andre stylingdetaljer. Det er blitt Golf R – tidenes sterkeste Golf. Nå er den på vei til norske kunder.

Mer effekt - lavere forbruk

Den nye Volkswagen Golf R sprinter fra 0 til 100 km/t på 5,5 sekunder. Tolitersmotoren kan produsere hele 350 Nm dreiemoment - fra 2.500 til 5.000 omdreininger. Samtidig er forbruket redusert med mer enn 20% (fra R32) - til 0,85 liter per mil. Det gir et utslipp av CO2 på 195 gram per kilometer. Forbedringen sammenlignet med forgjengeren Golf R32 med 250 hestekrefter forklares av Volkswagen av ny og avansert motorteknologi.

4x4 standard

4Motion permanent firehjulstrekk er standard på Golf R, mens kunden kan velge mellom sekstrinns manuell girkasse eller en sekstrinns DSG (dobbelkløtsj) -girkasse. Utstyrsmessig tar Golf R utgangspunkt i utstyrspakken til Golf GTI og har i tillegg en helt spesiell front med store luftinntak og LED kjørelys, spesielle 18 tommers lettmetallsfelger, sortlakkerte bremsekalipere, et spesielt hekkskjørt med doble, midtplasserte eksosrør og sortlakkerte speil. Inne i bilen sitter man i dype Recaro-stoler og bilen har en rekke spesielle R-innredningsdetaljer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.