Nye fotobokser i 2018

Her kommer UPs nye fotobokser

Kun seks områder har planlagt nye fotobokser i år.

TAR FARTSSYNDERE: Fotoboksen i Vålerengtunellen i Oslo er blant landets mest innbringende. Her er oversikten over de nye boksene som dukker opp i Norge i løpet av 2018. Foto: Gunnar Bløndahl / NTB scanpix
TAR FARTSSYNDERE: Fotoboksen i Vålerengtunellen i Oslo er blant landets mest innbringende. Her er oversikten over de nye boksene som dukker opp i Norge i løpet av 2018. Foto: Gunnar Bløndahl / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske fotobokser avslørte hele 157.000 fartsovertredelser i fjor. Det kommer fram i denne avsløringen av hvilke bokser som tar flest fartssyndere langs norske veier.

Men de nye fotoboksene – eller de automatiske trafikkontrollene (ATK), som de egentlig heter – er verdt å notere seg.

Dinside har fått tak i Vegdirektoratets liste over planlagte nye fotobokser for det kommende året. På samme måte som i 2017, er det ikke de store forandringene i gjære.

I alt er det bare i fire fylker de får nye bokser, enten i form av moderne strekningsmåling (streknings-ATK) eller mer tradisjonell punktmåling (punkt – ATK).

Rogalendinger: Følg med!

Av de fire fylkene er det i Rogaland det kommer flest nye fotobokser. På E39 kommer det i første omgang nye punktmålinger ved Skurve, Gjedrem, Søylandsdalen og ved Drangsdalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer