Nye fotobokser i 2018

Her kommer UPs nye fotobokser

Kun seks områder har planlagt nye fotobokser i år.

TAR FARTSSYNDERE: Fotoboksen i Vålerengtunellen i Oslo er blant landets mest innbringende. Her er oversikten over de nye boksene som dukker opp i Norge i løpet av 2018. Foto: Gunnar Bløndahl / NTB scanpix
TAR FARTSSYNDERE: Fotoboksen i Vålerengtunellen i Oslo er blant landets mest innbringende. Her er oversikten over de nye boksene som dukker opp i Norge i løpet av 2018. Foto: Gunnar Bløndahl / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske fotobokser avslørte hele 157.000 fartsovertredelser i fjor. Det kommer fram i denne avsløringen av hvilke bokser som tar flest fartssyndere langs norske veier.

Men de nye fotoboksene – eller de automatiske trafikkontrollene (ATK), som de egentlig heter – er verdt å notere seg.

Dinside har fått tak i Vegdirektoratets liste over planlagte nye fotobokser for det kommende året. På samme måte som i 2017, er det ikke de store forandringene i gjære.

I alt er det bare i fire fylker de får nye bokser, enten i form av moderne strekningsmåling (streknings-ATK) eller mer tradisjonell punktmåling (punkt – ATK).

Rogalendinger: Følg med!

Av de fire fylkene er det i Rogaland det kommer flest nye fotobokser. På E39 kommer det i første omgang nye punktmålinger ved Skurve, Gjedrem, Søylandsdalen og ved Drangsdalen.

Under planlegging

Veinr Strekning Fylke
E39Ryfast og Rogfast (kommende tunneler)Rogaland

I tillegg er det under planlegging nye automatiske trafikkontroller i tunellene på Ryfast og Rogfast i samme fylke. Disse vil imidlertid komme noe seinere.

I Hordaland vil det dukke opp en ny strekningsmåling i Bømlafjordtunnelen – også den på E39.

Videre kommer det ny strekningsmåling på Riksvei 3, nord for Tynset i Hedmark og mellom Valderøy- og Ellingsøytunnelene, på Riksvei 658, i Møre og Romsdal.

Streknings-ATK

Veinr Strekning Fylke
E39BømlafjordtunnelenHordaland
Rv3Nord for TynsetHedmark
Rv658Valderøy- og Ellingsøytunnelene (Ålesund)Møre og Romsdal

Punkt-ATK

Veinr Strekning Fylke
E39Skurve (inneværende NTP-periode)Rogaland
E39Gjedrem (inneværende NTP-periode)Rogaland
E39Søylandsdalen (inneværende NTP-periode)Rogaland
E39Drangsdalen (inneværende NTP-periode)Rogaland
Fv536SpjeldHordaland

Her kan du se Vegvesenets oversikt over samtlige automatiske trafikkontroller i Norge.

Noen fjernes?

Vegdirektoratet har ingen konkret oversikt over hvilke fotobokser som eventuelt vil forsvinne i den kommende perioden.

– Anleggene blir som regel fjernet i forbindelse med at andre tiltak har funnet sted eller at veien er totalt bygget eller lagt om, forklarer Bjørn Brændshøi, ved seksjon for trafikksikkerhet og automatisk trafikkontroll i Vegdirektoratet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer