Her kommer verdens største hurtigladestasjon

Håper å kunne åpne laderne i slutten av august.

VERDENS STØRSTE: Ingen over, ingen ved siden. Ved månedskiftet agust/september åpner det som blir verdens største ladestasjon for elbiler - foreløpig.   Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
VERDENS STØRSTE: Ingen over, ingen ved siden. Ved månedskiftet agust/september åpner det som blir verdens største ladestasjon for elbiler - foreløpig. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som allerede kjører elbil forteller oss stadig at det ikke er noe som helst problem å få ladet, men iblant kan det være køer på ladestasjonen som trekker hurtiglading ut i timer.

Dette blir neppe et stort problem langs E6 nord for Oslo, når verdens største hurtigladestasjon åpner senere i august. Tesla ruller nemlig ut hele 20 superladere i nordgående retning på Nebbenes i Eidsvoll, melder Eidsvoll Ullensaker Blad.

- Planene har utviklet seg siden i fjor. Vi ønsket å være med på dette, blant annet fordi det gir oss en mulighet til å få økte besøkstall, forteller Morten Østnor, daglig leder for Nebbenes nordgående til eub.no.

- Vi håper anlegget blir satt i drift fra tredje eller fjerde uka i august.

Verdens største til nå

Det er allerede 26 Tesla superladestasjoner i Norge, så stasjonen på Nebbenes blir den 27. i rekken. I tillegg vil den få fire hurtigladestasjoner som støtter ladesystemene CHAdeMO og Combo.

- Dette blir verdens største hurtigladestasjon for elbiler, forteller generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer