Her koster tanken mest - og minst!

Bilferien blir langt dyrere i Norden enn i land som Kroatia og Spania. Og ikke minst Russland.

Tanken er dyrest i Norge, men hvor fyller du billigst i Europa? Foto: Colourbox.com
Tanken er dyrest i Norge, men hvor fyller du billigst i Europa? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan blir bilferien billigere? Jo, ved snarest mulig å styre seg unna de nordiske landene, samt tanke i byene fremfor langs motorveiene.

Det er rådene fra Forenede Danske Motorejere (FDM).

Advarer mot leiebil-fella i Spania

Billigst bensin i disse landene

For bilturisten er Russland det aller billigste av landene FDM holder oversikt over. Her får du bensin helt ned i seks norske kroner per liter. Andre rimelige bensinland er Luxembourg, Tsjekkia, Østerrike, Kroatia og Spania. Også det ellers kostbare Sveits står på billig-drivstoff-listen. Her ligger literprisene mellom 9 og 11 danske kroner (tilsvarende 10 og 12 norske).

Litt dyrere er det i land som Tyskland, Frankrike, Slovenia, Storbritannia og Portugal, der prisene ligger mellom 11 og 12 danske kroner (13 norske kroner).

Dansk kart over bensinprisnivået i Europa. Foto: FDM
Dansk kart over bensinprisnivået i Europa. Foto: FDM Vis mer


Enda dyrere blir ferien per liter bensin i Sverige, Finland, Belgia og Hellas der prisene ligger mellom 12 og 13 danske kroner (tilsvarer cirka 14 norske). Og ikke overraskende er Norge på pristoppen for bensin, sammen med Nederland og Italia. Her koster literen ifølge den danske oversikten mer enn 13 danske kroner, altså fra 14 norske og oppover.

Sjekk at du har med riktige bolter til reservehjulet

Diesel aller dyrest i Norge

Bildet ser litt annerledes ut når det kommer til dieselpriser. Norge er der alene på pristoppen med over 13 danske per liter også her. De øvrige landene har priser mellom 9 og 11 danske kroner, med unntak av Sverige, Storbritannia og Italia som ligger over 12 danske kroner per liter. De billige unntakene finnes i Luxembourg, Andorra, Bosnia, Serbia og Ukraina, der bilister slipper unna med mellom syv og ti norske kroner for en liter diesel.

Bilferie i Norge? Her er de brune skiltene du bør merke deg

Hva med Danmark?

Her finner du FDMs oversikter over bensin- og dieselpriser i Europa. Listene oppdateres hver 14. dag, men har ikke med danske priser.

Disse finner du i mer detalj på disse sidene. I skrivende stund ser de ut til å ligge mellom 10 og 11 for diesel og mellom 12 og 13 danske per liter for 95 oktan blyfri bensin.

Vil du sjekke flere kilder, har også tyske ADAC oversikter over drivstoffpriser i Europa.

Les også: Dyrest og billigst mat i Europa

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer