Mange stikker av

Her krasjer vi oftest

I fjor smalt det 130.000 ganger på norske parkeringsplasser. De fleste gangene stakk synderen av.

SMALT 463.000 GANGER: Totalt i fjor smalt det over 463.000 ganger på norske veier. I tillegg kommer uhell som ikke er meldt til forsikringsselskapene. Mange av skadene skjedde på parkeringsplasser, men også påkjørsler bakfra kommer høyt på skade-statistikken. Foto: Gjensidige
SMALT 463.000 GANGER: Totalt i fjor smalt det over 463.000 ganger på norske veier. I tillegg kommer uhell som ikke er meldt til forsikringsselskapene. Mange av skadene skjedde på parkeringsplasser, men også påkjørsler bakfra kommer høyt på skade-statistikken. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert

Har du kommet ut av butikken i det siste og oppdaget en stor bulk i døra på bilen? Det er kanskje en mager trøst, men du er ikke alene.

Nye tall fra forsikringsselskapene viser at det bare i fjor ble påkjørt over 73.000 parkerte biler. I tillegg ble det registrert nesten 60.000 ryggeskader - noe som ofte også involverer et annet parkert kjøretøy.

Totalt dreier dette seg om skader for nesten 1,5 milliarder norske kroner - en solid økning fra året før og det høyeste tallet noen gang, ifølge forsikringsselskapene.

Store mørketall

Likevel er dette bare den berømte toppen av isfjellet. I tillegg kommer nemlig alle de skadene på biler som ikke har kaskoforsikring, der eieren må dekke slike skader selv.

Og skader som er såpass små at det ikke er lønnsomt å bruke forsikringen. Hvor stort det virkelige skadetallet er, vet ingen. Vi kan uansett ikke skryte av at vi er veldig gode til å kjøre bil.

Man skulle kanskje tro at moderne biler, med ryggekamera og diverse sensorer som varsler når du kommer i nærheten av andre biler, skulle hindre en del slike påkjørsler. Slik er det imidlertid ikke. I 2017 var tallet 126.000 - i 2016 i overkant av 130.000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer