Xpeng G3

Her lastes de kinesiske bilene før Norge

De første kundebilene har nå blitt lastet om bort på skip til Norge. Kinesiske biler blir mer og mer vanlige på markedet.

KLARE FOR NORGE: 100 eksemplarer av den kinesiske elbilen Xpeng G3 står klare for å lastes på bilfrakteren Zenith Leader i Hong Kong, og er snart på vei til Norge. Foto: Xpeng
KLARE FOR NORGE: 100 eksemplarer av den kinesiske elbilen Xpeng G3 står klare for å lastes på bilfrakteren Zenith Leader i Hong Kong, og er snart på vei til Norge. Foto: Xpeng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaia var malt med hilsen til Norge, mens selveste toppsjefen var tilstede for hjelpe til da de første 100 Xpeng G3 Smart SUV-ene ble sendt til norske bilkjøpere.

- I dag skrives et nytt kapittel både for utviklingen av produktene og selskapet vårt. Vi er veldig glade for å se at den første forsendelsen av den norske versjonen av vår avanserte elbil endelig er på vei til Norge, sier president Henry Xia i Xpeng Motors i en pressemelding torsdag.

Xpeng G3 kan betegnes som en mellomklasse-SUV. Produsenten ser på elbilene Hyundai Kona electric og Kia e-Niro som hovedkonkurrenter, mens de også har ytret ønske om å stjele kunder fra Tesla Model 3.

Skreddersydd for Europa

Xpeng begynte å utvikle sine biler for det internasjonale markedet tidligere i år og lanseringen av G3 i Norge markerer starten på den internasjonale satsingen. Bilene skal være skreddersydd for det europeiske markedet.

Ifølge presidenten er Norge et naturlig valg for Xpeng å starte den europeiske og internasjonale satsningen. Lansering i det de kaller et av verdens mest avanserte elbilmarkeder er helt i tråd med deres langsiktige strategi for internasjonal ekspansjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer