Xpeng G3

Her lastes de kinesiske bilene før Norge

De første kundebilene har nå blitt lastet om bort på skip til Norge. Kinesiske biler blir mer og mer vanlige på markedet.

KLARE FOR NORGE: 100 eksemplarer av den kinesiske elbilen Xpeng G3 står klare for å lastes på bilfrakteren Zenith Leader i Hong Kong, og er snart på vei til Norge. Foto: Xpeng
KLARE FOR NORGE: 100 eksemplarer av den kinesiske elbilen Xpeng G3 står klare for å lastes på bilfrakteren Zenith Leader i Hong Kong, og er snart på vei til Norge. Foto: Xpeng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaia var malt med hilsen til Norge, mens selveste toppsjefen var tilstede for hjelpe til da de første 100 Xpeng G3 Smart SUV-ene ble sendt til norske bilkjøpere.

- I dag skrives et nytt kapittel både for utviklingen av produktene og selskapet vårt. Vi er veldig glade for å se at den første forsendelsen av den norske versjonen av vår avanserte elbil endelig er på vei til Norge, sier president Henry Xia i Xpeng Motors i en pressemelding torsdag.

VOKSER: Bilene har vokst. Dette er grunnen. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Xpeng G3 kan betegnes som en mellomklasse-SUV. Produsenten ser på elbilene Hyundai Kona electric og Kia e-Niro som hovedkonkurrenter, mens de også har ytret ønske om å stjele kunder fra Tesla Model 3.

Skreddersydd for Europa

Xpeng begynte å utvikle sine biler for det internasjonale markedet tidligere i år og lanseringen av G3 i Norge markerer starten på den internasjonale satsingen. Bilene skal være skreddersydd for det europeiske markedet.

Ifølge presidenten er Norge et naturlig valg for Xpeng å starte den europeiske og internasjonale satsningen. Lansering i det de kaller et av verdens mest avanserte elbilmarkeder er helt i tråd med deres langsiktige strategi for internasjonal ekspansjon.

- Norges avanserte infrastruktur og forbrukernes bevissthet gjør dette til det ideelle landet å starte utrullingen av G3. Vi er sikre på at Xpengs innovative teknologi og vår forpliktelse til å skape en enda bedre kundeopplevelse, vil bidra til ytterligere utvikling av elbilmarkedet i Norge, sier Xia selvsikkert.

LASTES FOR NORGE: 100 eksemplarer av Xpeng G3 på vei inn i skipet, som etterhvert setter kursen for Norge. Foto: Xpeng
LASTES FOR NORGE: 100 eksemplarer av Xpeng G3 på vei inn i skipet, som etterhvert setter kursen for Norge. Foto: Xpeng Vis mer

Smartbil

Xpeng G3 Smart SUV markedsfører seg som en avansert utstyrt elbil, med «imponerende teknologier», inkludert operativsystemet Xmart OS og Xpilot 2.5.

Xmart OS er Xpengs eget operativsystem som nå kommer på engelsk og som skal oppdatere seg selv automatisk. Xpilot 2.5 er en «svært avansert kjøreassistent», som skal overvåke omgivelsene og assistere føreren.

Operativsystemet skal være kjernen i bilen og sørge for en sømløs og brukervennlig kjøreopplevelse. Xmart OS oppdateres automatisk gjennom OTA-oppdateringer. Operativsystemet har egen app store og tilbyr blant annet AI, stemmestyring og smartnavigasjon.

LANG TUR: Skipet skal innom flere havner før det kommer til Norge. De første bilene blir levert norske kunder i november. Foto: Xpeng
LANG TUR: Skipet skal innom flere havner før det kommer til Norge. De første bilene blir levert norske kunder i november. Foto: Xpeng Vis mer

Førerassistent

Xpilot 2.5 er ifølge importøren en av verdens mest avanserte førerassistenter, som blant annet benytter 20 sensorer, derav 12 ultrasoniske radarer, 3 millimeterbølge-radarer og fem HD-kameraer som kontinuerlig overvåker bilens omgivelser og assisterer føreren.

Førerassistenten skal også være klargjort for autonom kjøring. Frem til utgangen av juni skal den adaptive cruisekontrollen ha bidratt til mer enn 25,1 millioner kilometer med assistert kjøring, meldes det.

Bilen skal også være grundig testet og klargjort for norsk vinter, mens den oppnådde fem av fem stjerner hos kinesiske NCAPs krasjtester (ikke Euro NCAP), høyeste score for noen elbil.

SMARTBIL: Xpeng G3 har flere nyvinnende teknologiske løsninger å by på. Foto: Xpeng
SMARTBIL: Xpeng G3 har flere nyvinnende teknologiske løsninger å by på. Foto: Xpeng Vis mer
RØDT-HVITT-BLÅTT: Bilene og kaia ble farget i norske farger, i anledning eksporten. Foto: Xpeng
RØDT-HVITT-BLÅTT: Bilene og kaia ble farget i norske farger, i anledning eksporten. Foto: Xpeng Vis mer

– 3000 interessert

Mottakelsen av Xpeng i det norske markedet har så langt vært svært positivt, ifølge importør Zero Emission Mobility. Mer enn 3000 nordmenn skal så langt ha vist interesse for å kjøpe en Xpeng.

- Xpeng G3 Smart SUV er mer enn bare en bil, den er en plattform for fremtiden. Ingen andre biler på markedet tilbyr like mye teknologi og komfort til en så konkurransedyktig pris, sier daglig leder Espen Strømme forventningsfullt.

– Vi har etablert samarbeid med solide aktører og alt er klart for kundene våre når vi nå mottar bilene, fortsetter han.

Xpeng G3 Smart SUV har en startpris på kr 358 000,- for utstyrsnivå Smart og de første norske kundene vil motta bilen sin i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer