Her må du passe deg

Det er varslet automatiske gjennomsnittsmålinger på 11 nye strekninger i løpet av 2011.

AUTOMATISKE GJENNOMSNITTSMÅLINGER: 11 nye strekninger innfører automatiske gjennomsnittsmålinger i år.
AUTOMATISKE GJENNOMSNITTSMÅLINGER: 11 nye strekninger innfører automatiske gjennomsnittsmålinger i år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar ga samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa tillatelse til å etablere automatiske gjennomsnittsmålinger på 11 nye strekninger i 2011. Nå går startskuddet for de nye strekningene.

- Nøyaktig når det settes i gang er ikke helt avklart, det blir faset inn etterhvert som ting faller på plass, sier pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Statens vegvesen til DinSide.

Nedenfor kan du se listen med hvor det blir etablert automatiske gjennomsnittsmålinger i år. Og dette er bare starten, i løpet av de kommende tre årene blir det ifølge Samferdselsdepartementet vurdert å etablere automatiske gjennomsnittsmålinger (streknings-ATK) på inntil 40 strekninger, inkludert årets 11 nye.Retten har talt: Nå får de ta bilde av degE18 i Bamle i Telemark og E6 ved Dovreskogen var de første to strekningene hvor det ble etablert automatiske gjennomsnittsmålinger, i juni og juli 2009. I Nasjonal transportplan 2010-2019 bestemte regjeringen at det skulle innføres gjennomsnittsmålinger på Rv7 i Hallingdal og Rv3 i Østerdalen. De automatiske målingene på Rv3 startet opp i mai 2010. Ut i fra dette, kan vi anta at det er Rv7 Hallingdal som er neste sted ut med oppstart av automatiske gjennomsnittsmålinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer