Elbil

Her mangler det noe

Senere i år kommer denne luksuriøse, elektriske SUV-en fra Kina til Europa. Den mangler imidlertid noe som alle andre biler har.

INGEN DØRHÅNDTAK: Elektriske HiPhi er en teknologisk avansert SUV som blant annet har byttet ut dørhåndtakene med et system som kjenner igjen ansiktet til eieren og åpner dørene automatisk. Foto: Human Horizons
INGEN DØRHÅNDTAK: Elektriske HiPhi er en teknologisk avansert SUV som blant annet har byttet ut dørhåndtakene med et system som kjenner igjen ansiktet til eieren og åpner dørene automatisk. Foto: Human Horizons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av høsten vil den kinesiske elbil-produsenten Human Horizons lansere sin nye SUV i utvalgte europeiske land. Dette er en luksuriøs SUV som sikter mot «yngre, velstående kjøpere som er åpne for ny teknologi og som ikke har utviklet en troskap til et merke som Mercedes eller Porsche».

HiPhi er et nytt bilmerke også i hjemlandet. Der selger de i dag SUV-en X, som har en oppgitt rekkevidde på nesten 700 kilometer (etter den snille, kinesiske testmetoden) til en pris som tilsvarer i overkant av 900 000 kroner. På den store bilutstillingen i Shanghai, som åpner 18. april, vil selskapet også lansere en ny elektrisk bil som får en lavere pris og skal selge i et større volum.

Nordmann leder

Ansvarlig for den europeiske satsingen til HiPhi er nordmannen Kjell-Arne Wold. Han har tidligere blant annet jobbet med lanseringen av Tesla i Norge og Audis elbil-strategi.

SUV-en han nå skal lansere i Europa, har flere teknologiske nyvinninger.

For det første har den ingen dørhåndtak. Bilen har ansiktsgjenkjenning og eieren kan programmere bilen slik at dørene åpner seg automatisk når han eller hun nærmer seg bilen. Dørene lukker seg automatisk når du har kommet inn i bilen og trykker på bremsepedalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.