Spionbilde: Ny Audi e-tron på testtur i Norge

Her prøver Audi ut sin nye elbil i Norge

Trolig er konseptbilen til Audi e-tron 33 på Norges-besøk fra i Tyskland.

NY AUDI-E-TRON: En av Dinside Motors følgere på Facebook følgere så disse to bilene på Vignes ved E6, Lillehammer, onsdag kveld. Trolig er det snakk om en ny og mindre versjon av allerede lanserte Audi e-tron, etter Q3-størrelsen. Til venstre er e-tron-utgaven som lanseres i disse dager. Foto: Thomas Aure
NY AUDI-E-TRON: En av Dinside Motors følgere på Facebook følgere så disse to bilene på Vignes ved E6, Lillehammer, onsdag kveld. Trolig er det snakk om en ny og mindre versjon av allerede lanserte Audi e-tron, etter Q3-størrelsen. Til venstre er e-tron-utgaven som lanseres i disse dager. Foto: Thomas Aure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det virket som de hadde det litt travelt med å få på trekket.

Det sier Thomas Aure til Dinside. Onsdag kveld så han to maskerte biler ved elbil-ladestasjonen utenfor Kiwi, ved Vignes på Lillehammer. Begge bilene var maskert med det typiske e-tron-designet, Audi ble kjent for ved sin forrige elbil, som akkurat har kommet til Norge.

Men en ny elbil fra Audi er på vei. Og det er trolig én ny versjoner av denne Thomas Aune så onsdagskvelden. Bilene er Tyskland-registrert i Ingolstadt, Audis hjemby.

- Jeg har sett bilder av den nye e-tron-bilen, som har blitt vist i media. Det var kun disse to (på bildet). Men jeg rakk ikke å se den andre før trekket var over, forteller Aune til Dinside.

Første bilde av bilen

Det er ikke veldig enkelt å se hvilken bil det er, med tanke på ett bilde i mørke - bakfra - og den ene bilen under kamuflasje. Likevel tror elbilekspert Fred Magne Skillebæk i Dinsides søsternettsted Elbil24 at det er snakk om en ny og mindre elbil fra Audi.

- Jeg tipper Audi er på Lillehammer med en e-tron, som skal bli mindre enn dagens e-tron 55. De har allerede bekreftet at det skal komme en ny elektrisk SUV i Q3-størrelse, forteller han til Dinside.

- Har det vært vist bilder av denne bilen før?

- Nei, ikke det jeg kjenner til. Skal jeg tippe er dette en bil vi får se mer til på bilmessa i Geneve, i mars, eller på tyskernes hjemmebane i Frankfurt, til høsten.

- Det står bare e-tron bakpå bilen til venstre. Hvilket navn tror du den andre skal få?

- Det blir ren tipping; Audi e-tron 33.

Full sjekk av Audi e-tron 55

Ukjent for Audi Norge

Hos den norske Audi-importøren Møller Mobility Group har de heller ikke sett bilder av noen ny elbil. De vet heller ikke om at tyskerne er på prøvekjøring i Norge.

- Dette er ikke en testkjøring jeg har kjennskap til, og med utgangspunkt i bildet er det heller ikke en modell jeg kjenner til. Men Audi har startet en el-offensiv med e-tron 55 og skal lansere en rekke elektriske modeller frem mot 2025. Det er uansett veldig gøy at de gjør tester her i Norge, forteller PR-manager for Audi i Norge, Morten Moum til Dinside.

Han kjenner heller ikke til at det har vært publisert bilder av en mindre e-tron-utgave tidligere.

Her prøver Audi ut sin nye elbil i Norge

- Viktig at de tester i Norge

Det som er mindre rart er at Audi tester ut en elbil i Norge. Ifølge Skillebæk er Norge, Sverige og Finland bra land å teste hvordan bilene gjør det i vinterkulda.

- Jeg er særdeles glad for at de gjør det. De fleste elbilprodusentene er veldig opptatt av å ha nok kjøling til batteriene på elbilene sine, rett og slett fordi varme kan skade batteriene. De virker imidlertid ikke like opptatt av å sørge for varme til batteriene i kaldt klima. I bruk er det minst like viktig, for å holde ladetidene nede og rekkevidden oppe, forklarer Skillebæk..

- Du har jo kjørt dagens Audi e-tron 55 flere ganger. Hvordan gjør den det i kulda?

- Den gjør det veldig bra med å holde kupeen varm. Utfordringen er imidlertid å holde god temperatur på batteriet, som har trivsels-temperatur på 20-40 varmegrader. Veldig få batteri har det under drift. Derfor får de kortere effekt og rekkevidde - og lenger ladetid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer