Miljøfartsgrense

Her senkes fartsgrensa

Det går mot vinter og da senkes farten på flere veistrekninger.

Statens vegvesen senker fartsgrensa fra 80 eller 70 kilometer i timen til 60 km/t på flere strekninger. Foto: NTB Scanpix
Statens vegvesen senker fartsgrensa fra 80 eller 70 kilometer i timen til 60 km/t på flere strekninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen varsler om at det fra i dag, 1. november, innføres miljøfartsgrense på et utvalg strekninger på norske veier.

Bakgrunnen for å innføre miljøfartsgrenser i vinterhalvåret i Oslo, er tiltak for å bedre luftkvaliteten, ifølge Vegvesenet.

– Det er godt dokumentert at miljøfartsgrensen vil redusere spredningen av svevestøv, bedre luftkvaliteten og er viktig for å bevare god helse. Statens vegvesen fortsetter derfor med miljøfartsgrense som ett av flere tiltak på utvalgte veistrekninger i vinterhalvåret, når konsentrasjonen av svevestøv er høyest, forklarer rådgiver for klima og lokal luftkvalitet Elisabeth Syse i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Vegvesenet forklarer at lokale værforhold, trafikk og andre forurensningskilder har stor innvirkning på luftkvaliteten i hovedstaden, og noen av tiltakene for å redusere utslipp av svevestøv, er blant annet å redusere antall biler med piggdekk, renhold, støvdempende tiltak og samtidig å redusere farten.

Fra 1. november ble farten redusert på følgende veistrekninger:

  • Rv. 4 Trondheimsveien mellom Sinsen og Grorud
  • Rv. 163 Østre Aker vei mellom Økern og Stovner
  • Rv. 150 Ring 3 mellom Ryen og Granfosstunnelen
  • E18 mellom Hjortnes og Lysaker (gjelder hverdager fra kl. 06.00-22.00)

Miljøfartsgrensen innebærer en reduksjon fra 80 eller 70 kilometer i timen til 60 km/t, og avsluttes i løpet av april, etter at vårrengjøringen er gjennomført, opplyser Vegvesenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer